17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepresedintele consiliului judetean, Ioan Nedelea, demis de prefectul de Olt

Vicepresedintele consiliului judetean, Ioan Nedelea, demis de prefectul de Olt

Prefectura Olt a decis sa puna piciorul in prag in privinta situatiei de incompatibilitate a vicepresedintelui consiliului judetean, Ioan Nedelea. De luni, Nedelea a fost eliberat din functia de vicepresedinte al CJ Olt, printr-un ordin semnat de prefectul Octavian Popescu. Ordinul in cauza, cu numarul 157, stipuleaza ca Prefectura Olt dispune incetarea mandatului de ales local, din 27 august 2004, data la care juristii prefecturii au considerat ca s-au implinit 15 zile de cind Nedelea trebuia sa demisioneze dintr-una din cele doua functii incompatibile.


Prefectul de Olt a declarat ca nu a facut decit sa dea curs reglementarilor in vigoare: „Noi am observat starea de incompatibilitate abia la sfirsitul lunii trecute, cind ni s-a cerut sa aprobam o hotarire a CJ care stabilea noua componenta a Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica. Abia atunci am sesizat ca Ioan Nedelea este si vicepresedinte al CJ, dar si membru in ATOP, desi nu avea voie. Dupa ce am analizat situatia cu juristii prefecturii, am decis ca trebuie sa iau masuri. Si am luat. Incepind de azi (ieri, n.r.), Ioan Nedelea nu mai este consilier judetean, deci, nici vicepresedinte al CJ. Legea nr. 161/2003 (art. 87, lit. k – n.r.) e clara: Nedelea a fost incompatibil! El trebuia sa demisioneze de anul trecut, in termen de 15 zile, dar nu a facut-o (…) Unele persoane au incercat sa-mi spuna ca degeaba fac acest lucru, ca o sa cistige in instanta. Nu ma intereseaza treburile astea! Normal ca el poate sa conteste decizia mea in instanta, dar asta e cu totul alta problema“, a afirmat prefectul Octavian Popescu.


Nedelea este surprins de hotarirea prefectului si se viseaza prim-ministru


Contactat telefonic, Ioan Nedelea a spus ca ordinul semnat de prefectul judetului este un abuz si ca va merge in instanta. „E incredibil ce se intimpla! Hai, recunosc, ma eliberau din functie incepind de miine-poimiine, dar… ei imi spun ca ma demit de acum un an! Pai, e posibil asa ceva? Cum sa destitui pe cineva de acum un an? Eu, unul, nu am mai auzit! E ca si cum l-ar demite pe primul-ministru de acum citeva luni, adica retroactiv! Nu cred ca este posibil un astfel de abuz!… Daca e nevoie, voi merge pina la Curtea de la Haga“, a declarat, suparat, Ioan Nedelea. Acesta a precizat ca va actiona in instanta decizia prefecturii. Deocamdata, el poate ramine pe post in continuare daca obtine o ordonanta prezidentiala. Daca instanta va da cistig de cauza prefecturii, Nedelea va trebui sa returneze toti banii incasati din 27 august 2004, adica peste o jumatate de miliard de lei. Reamintim ca Ioan Nedelea a demisionat din functia de membru al ATOP din 2 iunie, la citeva zile dupa ce in peste 20 de judete din tara au aparut situatii similare cu cea din Olt. Aceasta se pare ca a reprezentat miscarea care a pus in alerta, la acea data, autoritatile din judet cu privire la o eventuala stare de incompatibilitate a vicepresedintelui CJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS