19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraseistul politic Puiu Diaconescu a ajuns vicepresedinte la PSD Gorj

Traseistul politic Puiu Diaconescu a ajuns vicepresedinte la PSD Gorj

Puiu Diaconescu este noul vicepresedinte al PSD Gorj. El a fost numit in functie in urma sedintei Biroului Executiv al organizatiei judetene, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute. Pina sa ajunga la PSD, Puiu Diaconescu s-a perindat prin trei partide. A fost presedinte si apoi vicepresedinte la PNL-Cimpeanu, dupa fuziunea cu PNL devenind vicepresedintele acestei formatiuni politice. Puiu Diaconescu a candidat din partea PNL la alegerile locale de anul trecut, pentru un loc de consilier judetean. Devenit consilier judetean, acesta a fost exclus din rindul liberalilor, fiind banuit ca a votat cu PSD la constituirea conducerii Consiliului Judetean Gorj. Ulterior, el s-a inscris in PUR, dupa care a trecut la PSD.


Puiu Diaconescu a ajuns vicepresedintele PSD Gorj, in urma demisiei lui Constantin Preoteasa, directorul general al Directiei pentru Protectia Copilului Gorj. Acesta a demisionat pentru ca se afla in situatie de incompatibilitate, dar nu trebuie pierdut din vedere faptul ca fiul lui Diaconescu este angajat la Directia pentru Protectia Copilului Gorj. Puiu Diaconescu a fost numit oficial in functia de vicepresedinte in cadrul sedintei de la sfirsitul saptaminii trecute a Biroului Executiv al PSD Gorj. „A fost primul sub linie, in urma votului exprimat de catre membrii Consiliului Judetean PSD la conferinta de alegeri din primavara acestui an“, a spus Cornel Popescu, vicepresedinte al PSD Gorj.


Traseul politic al lui Puiu Diaconescu: PNL C – PNL – PUR – PSD


Puiu Diaconescu a ocupat functia de presedinte al PNL Cimpeanu, filiala Gorj, pina la venirea lui Dan Ilie Morega, care i-a luat scaunul, Diaconescu devenind vicepresedinte. In urma fuziunii cu PNL, acesta a ajuns vicepresedintele liberalilor gorjeni. Puiu Diaconescu a candidat la alegerile locale pentru un loc de consilier judetean, post pe care l-a si obtinut. Acesta a fost exclus din partid, impreuna cu ceilalti trei consilieri liberali, fiind banuiti ca au votat cu PSD la alegerile de constituire a conducerii Consiliului Judetean Gorj. Atunci, PSD a iesit invingator, desi partidele aflate in opozitie, PNL, PD si PRM, aveau mai multi consilieri decit PSD. Puiu Diaconescu a trecut apoi la PUR, dupa care a sarit in barca PSD.


Puiu Diaconescu are spatii comerciale de 100.000 de euro


Consilierul judetean Puiu Diaconescu are o situatie materiala de invidiat. Om de afaceri, acesta detine o casa cu doua etaje si mansarda, situata linga Piata „9 Mai“ din Tirgu Jiu, in suprafata de 200 de metri patrati, avind o valoare de impozitare de 80.000 de euro. Conform declaratiei de avere, proaspatul vicepresedinte PSD are spatii comerciale de 300 mp, in valoare de 100.000 de euro. La parterul casei functioneaza un magazin de mobila, iar linga locuinta si-a amenajat mai multe spatii comerciale. Consilierul judetean mai detine 1,2 ha de teren agricol in comuna Crasna si 1,2 ha de padure in aceeasi localitate, precum si un teren intravilan de 250 mp la Crasna si altul de 0,3 ha in Tirgu Jiu.


Puiu Diaconescu este asociat unic la societatea IMPORT – EXPORT HELLAS SRL Tirgu Jiu si asociat la BANATIM, unde detine 50% din capitalul social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS