13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNemultumiri ale salariatilor care fac parte din Sindicatul Administratiei Publice

Nemultumiri ale salariatilor care fac parte din Sindicatul Administratiei Publice

• Noi institutii afiliate la SAP Dolj • Patru functionari publici primesc bani mai putini • Se anunta haos in transportul in comun craiovean


Salariatii Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Dolj- 70 de persoane-, functionarii publici si politistii din cadrul Directiei Publice Comunitare de Evidenta Populatiei (DPCEP), peste zece persoane, precum si salariatii Autocoloanei 2, din cadrul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, peste 120 de persoane, s-au afiliat in cursul saptaminii trecute la Sindicatul Administratiei Publice (SAP). „Salariatii Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap se pling de problemele intimpinate in colaborarea cu persoanele cu dizabilitati, de la care primesc amenintari. Dotarea materiala a centrului este dezastruoasa, dupa ce Ministerul Sanatatii nu a alocat bani dupa 1990 pentru reamenajarea acestui spatiu“, a mentionat Ringo Damureanu, presedintele SAP Dolj, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri.


Salarii cu doua milioane mai mici


O alta problema dezbatuta este legata de functionarii publici care fac parte din nou creata Directie Publica Comunitara pentru Evidenta Persoanei. Dupa ce au fost incadrati prin transfer in interesul serviciului de la fostul Serviciu de Stare Civila al Consiliului Judetean (CJ) Dolj, ei nu au primit incadrarea salariala pe aceeasi grila. Salariile acestora au fost micsorate cu peste doua milioane de lei fata de drepturile primite anterior, neprimind din partea Serviciului de Resurse Umane al CJ Dolj si a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici avizul pentru incadrarea salariala pe aceeasi grila.


Angajatii RAT, speriati de concedieri


Salariatii Autocoloanei 2 a RAT Craiova se tem sa nu isi piarda locul de munca. „Sindicatul a cerut intilniri de urgenta cu conducerea regiei, pentru lamurirea temerilor majore ale salariatilor ca isi vor pierde locurile de munca in urma mutarilor de personal, trasee si masini de la Autocoloana 2 la cea de la sediul regiei, din Severinului. Inchirierea spatiilor si mutarea de la un sediu la altul sint pasi siguri catre concediere“, a spus George Berceanu, reprezentant sindical RAT Craiova. Conform liderilor de sindicat, dotarea regiei este dezastruoasa, majoritatea autobuzelor si microbuzelor fiind vechi. Temerea oamenilor se bazeaza si pe zvonul aparut in cadrul regiei, conform caruia, incepind cu 1 iulie traseul autobuzului 2 va fi preluat, cu oameni si masini, de catre o alta autobaza, in care numarul de salariati este oricum la capacitate maxima. „Vor sa ne mute de la sediul nostru de pe strada Dimitrie Gerota, pe Severinului. Automat vor sa ne ia si 22 de mijloace de transport cu care deserveam patru trasee din Craiova: 25, 2, 24 si 1. O sa ne impotmolim, iar circulatia pe mijloacele de transport in comun din Craiova va fi un haos“, a spus Gheorghe Efrim, un alt lider sindical al RAT Craiova.


Liderii SAP Dolj au precizat ca vor incerca organizarea unor intilniri cu reprezentantii institutiilor in care salariatii au probleme, pentru demararea unor negocieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU