13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Litoral Curat“ pentru „O Românie mai curata“

„Litoral Curat“ pentru „O Românie mai curata“

Connex anunta inceperea campaniei „Litoral Curat“, o noua etapa a programului de implicare sociala „Connex pentru viitor“. „Astazi, Connex lanseaza «Litoral Curat», o initiativa prin care ne-am propus sa contribuim la imbunatatirea calitatii mediului pe Litoralul românesc. In urmatoarele trei luni, pe toate plajele Litoralului românesc vor fi amplasate cosuri pentru materiale reciclabile si vor fi organizate actiuni de informare si educare a publicului, in scopul mentinerii unui mediu curat si sanatos. Si prin acest program, Connex isi respecta angajamentul de a se implica in comunitate si de a sustine initiativele care pot imbunatati viata românilor“, a spus Marian Velicu, vicepresedinte Strategie, Reglementari si Afaceri Publice.


„Litoral Curat“ va fi realizat in parteneriat cu organizatia nonguvernamentala Mare Nostrum din Constanta. Campania se va desfasura pe plajele din statiunile Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Olimp, Saturn, Mangalia, Jupiter, Cap Aurora, Venus, 2 Mai si Vama Veche.


Campania „Litoral Curat“ are trei componente principale:


– Curatarea plajelor: Connex va amplasa 300 de cosuri pentru colectarea selectiva a materialelor reziduale, pe o distanta de 45 de kilometri de plaja. Deseurile vor fi ridicate zilnic de firmele specializate de reciclare si salubrizare. Actiuni demonstrative de curatare si igienizare a plajelor vor fi realizate periodic de echipe de voluntari ai organizatiei Mare Nostrum.


– Caravana Litoral Curat: Eco-centre mobile de informare si de educare a publicului vor fi deplasate de la o statiune la alta. La sfirsitul fiecarei saptamini, voluntarii Mare Nostrum vor distribui turistilor materiale informative si de educatie ecologica.


– Arca Reciclarii: O ambarcatiune neconventionala construita integral din sticle PET va naviga de-a lungul tarmului marii pe toata durata sezonului estival, pentru a incuraja turistii sa participe la campania „Litoral Curat“.


In ianuarie 2005, Connex s-a angajat sa investeasca din veniturile sale, in urmatorii trei ani, 1 cent la fiecare zece apeluri efectuate in retea, in sprijinul domeniilor: „Invatamintul românesc“, „Restaurarea monumentelor românesti“ si „O Românie mai curata“. Peste 340.000 de utilizatori Connex si-au manifestat optiunea cu privire la modul in care vor fi alocate aceste fonduri, mai mult de 40% dintre participanti alegind categoria „O Românie mai curata“.


Primul proiect sustinut in cadrul programului „Connex pentru viitor“ este restaurarea Turnului Sfatului din Sibiu, anuntata pe 30 martie 2005.


Pina la sfirsitul acestui an, Connex va mai lansa cel putin un proiect, din categoria „Invatamintul Românesc“, in parteneriat cu World Vision România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS