13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecatoria Tirgu Jiu a decis sistarea lucrarilor la magazinul Romarta

Judecatoria Tirgu Jiu a decis sistarea lucrarilor la magazinul Romarta

Judecatoria Tirgu Jiu a admis cererea Primariei Tirgu Jiu, de sistare a lucrarilor de amenajare a magazinului Romarta, printr-o ordonanta presedintiala, desi centrul comercial a fost inaugurat vineri. Sentinta a fost pronuntata pe 10 iunie, instanta de judecata retinind faptul ca SC LOTUL SA, proprietara spatiului, nu detine autorizatie de construire pentru montarea scarilor rulante.


Primaria Tirgu Jiu a sanctionat societatea cu doua amenzi contraventionale, in cuantum de 20 de milioane de lei, pentru inceperea lucrarilor fara autorizatie de construire. Reprezentantul societatii LOTUS a solicitat instantei respingerea cererii Primariei Tirgu Jiu, pentru ca intre cele doua s-a incheiat un contract de concesiune si exista autorizatie de construire pentru modernizarea complexului comercial, dar pentru obtinerea autorizatiei de construire pentru montarea scarii rulante s-au facut demersurile necesare, dar nu s-a luat avizul Ministerului Culturii si Cultelor, pentru ca se afla in aria de protectie a Ansamblului Calea Eroilor.


Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a deschis un dosar societatii LOTUS SA, pentru continuarea lucrarilor dupa ce atit primaria, cit si Inspectia in Constructii au luat masura sistarii lucrarilor. Lucratorii primariei au mai constatat ca executantul s-a extins cu o jumatate de metru mai mult decit suprafata concesionata de la primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS