21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tata disperat vrea sa isi salveze fiul bolnav de cancer

Un tata disperat vrea sa isi salveze fiul bolnav de cancer

• Robert Ciupitu, de 14 ani, din Urdari, are nevoie de bani pentru a-si trata un cancer osos • Dan Ciupitu, tatal baiatului, sufera si el de cancer limfatic • Baiatul bolnav de cancer este imobilizat la pat aproape tot timpul si vrea sa devina preot • „De mic, Robert a avut niste aptitudini pentru religie, o inclinatie catre teologie. Viseaza sa devina preot“, a povestit Dan Ciupitu


Un tata de 37 de ani, din localitatea Urdari, judetul Gorj, se lupta cu disperare sa isi salveze fiul in virsta de 14 ani. In urma cu numai doua luni, la un control de rutina, Dan Ciupitu a aflat ca fiul sau, Robert, sufera de cancer osos. Tinarul este elev in clasa a VIII-a si aproape tot timpul sta imobilizat la pat. Periodic, este luat cu salvarea si transportat in Bucuresti, pentru a-si efectua tratamentele care il tin in viata. Din nefericire, veniturile familiei sint aproape inexistente, majoritatea banilor cheltuindu-se pe mincare. Mama lui Robert este angajata ca politist comunitar in orasul Rovinari, avind un salariu foarte mic, iar Dan Ciupitu a fost pensionat pe caz de boala, in urma cu mai multi ani. Barbatul are o pensie de 2.300.000 de lei, bani care nu inseamna aproape nimic pentru o familie compusa din trei persoane, din care doua sint bolnave de cancer. Aceasta intrucit si Dan Ciupitu a aflat acum cinci ani ca sufera de cancer limfatic.


Bani pentru tratamente


Tatal si fiul incearca sa supravietuiasca si sa faca rost de bani pentru tratamentele. Mai mult decit atit, tatal s-a aratat dispus sa renunte la tratamente sale, pentru a-l ajuta pe fiul sau. Barbatul solicita ajutorul semenilor sai, pentru a achita contravaloarea tratamentelor necesare baiatului, care viseaza sa devina preot. Suma este de 11.000.000 de lei lunar, pina cind micutul va implini 17 – 18 ani, insa sint sanse foarte mici ca parintii sa faca rost de bani. „Sint intr-o situatie disperata! Eu am aflat acum cinci ani ca am cancer, iar baiatul acum doua luni. El are cele mai multe probleme. La mine nu ma mai gindesc. Din fericire, operatia a facut-o, iar acum este vorba de tratamentul cu citostatice. Asta e gratuit. Avem nevoie insa de bani pentru tratamentul pentru inlaturarea efectelor negative ale citostaticelor si pentru a-l sustine pe el sa creasca si sa se dezvolte normal. De mic, Robert a avut niste aptitudini pentru religie, o inclinatie catre teologie. Viseaza sa devina preot. Anul acesta o sa sustina examenul de capacitate. Lucreaza acasa cu niste profesori pentru ca nu se poate ridica din pat. Din pacate, nu va putea sa dea examen si la facultate – este prea bolnav. Avem nevoie de circa 11.000.000 de lei pe luna. Merge la Spitalul «Grigore Alexandrescu» din Bucuresti“, a povestit tatal indurerat. In prezent, acesta incearca sa ii intocmeasca fiului sau un dosar, astfel incit Robert sa beneficieze de o pensie de la stat. Pentru cei care doresc sa il ajute pe micutul bolnav de cancer care vrea sa devina preot a fost deschis contul BCR: RO 19 RNCB 5080C45921752506. Relatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0723.057.055.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS