17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlguta Vasilescu da piept cu PRM Craiova

Olguta Vasilescu da piept cu PRM Craiova

• Peremista care se crede „garantul“ respectarii statutului a numit o conducere interimara la PRM Craiova, dupa demisia presedintelui Gheorghe Nedelescu • Purtatorul de cuvint al organizatiei municipale, sanctionat pentru ca i-a facut pe cei din conducerea PRM Dolj „uscaturi“ si „miini moarte“


Deputatul PRM de Dolj, Lia Oana Vasilescu, a sustinut ieri o conferinta de presa la cabinetul parlamentar din Craiova, in care a dorit sa anunte ca ea este de acum „garantul respectarii statutului partidului“ in cadrul organizatiei judetene a acestei formatiuni politice. Joi seara, PRM Dolj a stabilit conducerea interimara a organizatiei municipale a partidului, dupa ce presedintele Gheorghe Nedelescu si-a dat demisia din aceasta functie. Aceasta este formata din Gheorghe Danieliuc, prim-vicepresedinte al PRM Dolj, Laurentiu Cazanescu, vicepresedinte organizatoric si fost prim-vicepresedinte la municipiu, si Liviu Marinescu, secretarul organizatoric al filialei.


PRM Dolj versus PRM Craiova


Olguta a dat si prima sanctiune in tabara celor care au „indraznit“ sa atenteze la conducerea organizatiei judetene. Purtatorul de cuvint al PRM Craiova, Constantin Baduca, a primit „avertisment“, pentru ca, intr-o conferinta de presa, a dat un comunicat din partea Biroului Executiv Municipal, in care cei din conducerea PRM Dolj, in frunte cu presedintele Victor Odolbasa, erau facuti „uscaturi“ si „miini moarte“. „Ulterior, membrii Biroului Executiv Municipal au spus ca nu aveau cunostinta despre acel comunicat si nu si-l asuma“, a spus Olguta. De asemenea, aceasta a precizat ca i se pare dubioasa desemnarea delegatiilor din partea organizatiilor de cartier pentru conferinta municipala PRM si ca acestea vor fi luate la verificat, putind fi reluate: „Eu, spre exemplu, sint de 15 ani membru al organizatiei de cartier din Brazda lui Novac si nu am fost convocata la aceste sedinte“. Din aceasta cauza, alegerile la PRM Craiova au fost decalate pina in luna septembrie. Olguta a reprosat organizatiei municipale si controlul chemat de la Bucuresti, pentru a verifica organizatia judeteana, amenintind ca va insista ca rezultatele acestuia sa fie puse pe ordinea de zi a Biroului Permanent Central al PRM.


In incheiere, peremista a tinut sa-i avertizeze pe disidentii din PRM Craiova ca trebuie sa asculte ierarhic de toate aspectele decise de forul de conducere al PRM Dolj, in caz contrar riscind sanctiuni. „Organizatia municipala, fie ca vrea sau nu vrea, se supune Biroului Executiv Judetean. Daca nu, se pot lua masuri: avertisment, mustrare, excludere, chiar si dizolvarea organizatiei“, a afirmat Oana Vasilescu.


Sanctionatul spune ca Olguta nu stie statutul PRM


In contrapartida, cea care s-a declarat „garantul“ respectarii statutului partidului este contrazisa chiar de cel pe care l-a sanctionat, Constantin Baduca. „Conform art. 32, alineatul 9 din statutul partidului, in toate cazurile, cel sanctionat trebuie convocat la sedinta in care se discuta abaterea sa disciplinara, iar, daca acesta refuza, poate fi sanctionat in lipsa. Eu nici macar n-am fost anuntat sa vin la sedinta. Sanctiunea e nestatutara, nula. In al doilea rind, prima sanctiune disciplinara este, tot conform statutului, mustrarea, si nu avertismentul“, a spus acesta. Baduca a avut ceva de reprosat si celor din conducerea interimara a PRM Craiova, spunind ca nu sint in masura sa-l „avertizeze“ pe el. „Cazanescu, spre exemplu, n-a adus in campanie nici o semnatura pentru Corneliu Vadim Tudor. Eu am adus 2.300 de semnaturi. Zeroul ma sanctioneaza pe mine?“, s-a intrebat Baduca, apreciind ca multi dintre membrii PRM Craiova se gindesc sa paraseasca partidul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS