7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii UE asteapta proiectele craiovenilor in domeniul mediului

Banii UE asteapta proiectele craiovenilor in domeniul mediului

Forumul Ecologistilor din România a organizat ieri o conferinta de presa in sediul Primariei Craiova pe tema relansarii miscarii ecologiste la nivel national. Reprezentantii forumului au declarat ca una dintre solutiile optime pentru asigurarea protectiei mediului o constituie cistigarea de proiecte pentru a beneficia de banii Uniunii Europene.


„Un astfel de proiect s-a desfasurat in zona Brasov si a cistigat circa 500.000 de euro. Obiectul proiectului l-a constituit salvarea liliecilor din padurea Snagov. Oamenii trebuie sa inteleaga ca este necesar sa existe curaj si initiativa pentru a gindi diverse proiecte, de pe urma carora mediul ar iesi cistigator“, a declarat deputatul Petru Lificiu, presedintele forumului.


Printre programele finantate de UE in ceea ce priveste implementarea legislatiei comunitare in domeniul mediului se numara PHARE, ISPA, LIFE, SAMTID. Lificiu a mai precizat ca referitor la poluare nu se poate face un clasament al oraselor, deoarece nivelul este aproximativ acelasi.


„Ultimul raport in ceea ce priveste protectia mediului nu a ajuns inca la mine, dar din cite stiu, probleme mari nu au mai existat in zona Olteniei de la intimplarea cu Doljchimul. In ceea ce priveste relatia mea cu agentia locala de protectie a mediului, am avut o colaborare fructuoasa cu fostul director Ilie Leu, care a fost insa schimbat. Nu cred ca specialistii ar trebui implicati in miscarile politice“, a continuat Lificiu.


Obiectivul de a uni intr-o singura formatiune toate organizatiile ecologiste s-a concretizat saptamina trecuta, cind a fost constituit Forumul Ecologist Român.


„Doar o formatiune nu a aderat, deoarece s-a desfiintat. Eu am fost ales presedinte, dar am inteles ca vor fi depuse citeva contestatii la Tribunalul de la Bucuresti. Cind o sa intram in UE vom avea posibilitatea de a avea sase parlamentari verzi si atunci o sa apara probabil foarte multi membri“, a incheiat presedintele forumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU