19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii l-au scos basma curata pe subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega

Politistii l-au scos basma curata pe subprefectul de Gorj, Dan Ilie Morega

Acesta este acum la mina prim-procurorului Gheorghe Emil Mota


Politistii gorjeni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au avut pe mina dosarul ALMA Motru, au propus Neinceperea Urmaririi Penale (NUP) in ceea ce il priveste pe Dan Ilie Morega, subprefect de Gorj.


Aceeasi solutie a fost propusa si pentru Dorin Virjan, fostul sef al Fondului Proprietatii de Stat (FPS), cel care s-a ocupat de privatizarea societatii ALMA. Ani la rind, procurorii si politistii s-au chinuit sa afle modul in care a fost vinduta firma din Motru, insa de fiecare data au stabilit ca totul s-a derulat legal. Cu toate acestea, pretul de achizitie a fost mult mai mic decit suma la care fusese evaluata firma. Intreaga tranzactie a avut loc intre Dan Morega si Dorin Virjan, primul in calitate de om de afaceri si fost sef al FPS, iar cel de-al doilea in calitate de sef al FPS.


IJP Gorj – constant in solutii


Morega este anchetat pentru asociere la infractiunea de abuz in serviciu, iar Dorin Virjan pentru abuz in serviciu. In ciuda constatarilor procurorilor, solutia data de politisti a fost aceeasi, de Neincepere a Urmaririi Penale. Mai mult decit atit, potrivit Biroului de presa a IJP Gorj, reprezentat prin Iancu Bura, solutia de NUP propusa de politisti a fost agreata si de procurori. „In urma consultarilor cu procurorul care a avut in supraveghere acest dosar s-a propus solutia de NUP pentru cei doi. Aceasta solutie a fost confirmata de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Se pot face plingeri impotriva solutiei. Dosarul a fost trimis la Parchet“, a precizat Iancu Bura. Seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a declarat insa ca solutia data de politie nu este si cea a Parchetului, care urmeaza sa se pronunte in acest dosar la inceputul saptaminii viitoare: „Intr-adevar, dosarul ne-a venit si a fost inregistrat. Cunosc ceea ce s-a propus si dosarul este chiar la mine. Mai multe nu pot sa spun, decit la inceputul saptaminii viitoare“, a precizat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota. Morega mai este cercetat de politie pentru fals in declaratii, intr-un dosar care vizeaza modul in care si-a completat declaratia de interese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS