10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncepind cu 11 iunie, abonamentul la gaze va fi eliminat

Incepind cu 11 iunie, abonamentul la gaze va fi eliminat

Craiovenii refuza sa restituie contractele catre Distrigaz Sud


Marti a fost finalizata la Bucuresti actiunea de privatizare a societatii Distrigaz, noul actionar majoritar fiind grupul francez Gaz de France. Directorul sucursalei Distrigaz Sud, Petre Ciocanescu, a precizat ca un nou stil managerial este in curs de implementare, principala preocupare fiind imbunatatirea calitatii servicilor prestate, dar si cresterea numarului de clienti.


Una dintre problemele cu care se confrunta in prezent reprezentantii societatii o reprezinta refuzul clientilor de a inapoia noile contracte, semnate.


„Agentia Nationala de Reglementare a Gazelor Naturale (ANRGN) a introdus de la 1 aprilie un nou contract de furnizare a gazelor si, o data cu el, in factura au aparut doua cifre distincte. Prima cifra se refera la cantitatea de gaze inmultita cu pretul final reglementat, iar a doua cifra reprezinta abonamentul, care cuprinde cheltuielile de intretinere si exploatare a instalatiilor de gaze. De fapt, acestea au fost platite si pina acum de clienti, dar pina la 1 aprilie erau incluse in pretul final reglementat“, a declarat Petre Ciocanescu.


Aparitia abonamentului in factura, incepind cu luna aprilie, a generat nemultumire in rindul clientilor. Drept urmare, ANRGN a hotarit sa revina asupra contractului-cadru de furnizare a gazelor, aprobat cu data de 1 aprilie, si sa realizeze anumite modificari. In acest sens, a fost eliminat abonamentul care aparuse explicit in factura, fiind stabilit un nou pret final pe transe de consumatori, in care au fost incluse si cheltuielile de exploatare si intretinere. Noile modificari intra in vigoare pe 11 iunie 2005, deoarece aprobarea de catre ANRGN a fost publicata in Monitorul Oficial pe 27 mai 2005.


Angajatii Distrigaz Sud vor incerca sa recupereze contractele


O data cu scoaterea abonamentului, ANRGN a decis si restituirea contravalorii acestuia pe lunile aprilie, mai si, partial, iunie. Modalitatea prin care se va face acest lucru consta in furnizarea gratuita a gazelor in perioada iulie-septembrie, pina in momentul in care se va compensa integral abonamentul achitat de clienti. Alta modificare se refera la revenirea la perioada de scadenta de 15 zile pentru plata facturii, la care se adauga o perioada de gratie de 30 de zile, in care daca se plateste factura nu se incaseaza penalizari. „Avind in vedere modificarile facute in favoarea clientilor, rog insistent toate categoriile de consumatori sa semneze si sa restituie contractele, luind la cunostinta ca modificarile actuale vor fi reglementate intre noi si ei printr-un act aditional al carui model urmeaza sa fie publicat, zilele acestea, in Monitorul Oficial. Insistam pentru returnarea contractelor, semnate, pentru ca de la 1 aprilie si pina in prezent am furnizat gaze fara o baza juridica. Acestea pot fi depuse la sediile Distrigaz sau pot fi inminate salariatilor nostri care vor trece pe la fiecare client incepind din zilele urmatoare“, a incheiat Petre Ciocanescu.


Pina in prezent, in judetul Dolj, doar 13.000 de abonati au semnat contractele, restul de 20.000 refuzind, iar in judetul Olt 18.000 au semnat si 15.000 au refuzat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS