12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Local Alimpesti a facut o tranzactie cu terenuri cu firma sotului primaritei

Consiliul Local Alimpesti a facut o tranzactie cu terenuri cu firma sotului primaritei

• Terenul care a facut obiectul schimbului este situat in centrul comunei, iar cel intrat in proprietatea primariei se afla in extravilanul localitatii, pe malul unui riu • Pe terenul oferit primariei este un bazin care alimenteaza cu apa localitatea • Primarita pesedista vrea sa faca o plingere la politie impotriva consilierului care a demascat aceasta tranzactie dubioasa


Consiliul Local al comunei Alimpesti, judetul Gorj, a aprobat un schimb de terenuri cu societatea la care este actionar sotul primaritei localitatii, Elena Mosor (PSD). Societatea „Valea Oltetului“ a primit de la primarie un teren in centrul comunei si a dat la schimb unul situat in extravilanul localitatii, pe care se afla bazinul care alimenteaza cu apa comuna. Mai mult decit atit, firma care s-a ocupat de realizarea unei parti din lucrarile de alimentare cu apa este chiar „Valea Oltetului“. Consilierul local Artur Leonida Belgher spune ca schimbul nu este in beneficiul locuitorilor comunei: „Acum doua luni, primarita a venit cu un proiect de schimb de terenuri, obiectul acestuia fiind un teren al sotului dinsei, situat pe malul riului Oltet. Proiectul a fost respins, fiind votat doar de sapte dintre consilieri. Acum doua saptamini, proiectul a fost din nou inaintat consiliului local. De aceasta data, au votat opt consilieri pentru realizarea acestui schimb si astfel acesta a fost aprobat. Sotul primaritei a primit un teren in centrul comunei si a dat unul in extravilanul localitatii. Terenul a fost cumparat de sotul primaritei, in loc sa fie cumparat de primarie. Nu cred ca acest schimb este in folosul comunei. Eu am propus sa se faca un studiu din care sa rezulte valoarea terenului“.


Firma sotului primaritei a efectuat lucrarea de alimentare cu apa


Primarita comunei Alimpesti, Elena Mosor, spune ca societatea la care este actionar si sotul ei este in lichidare, iar tot patrimoniul acesteia este scos la vinzare: „Societatea este in faliment si este administrata de un judecator sindic. Daca nu faceam acest schimb, ramineam fara teren. Ce faceam in situatia in care cumpara cineva? Plateam chirie sau il cumparam la un pret mult mai mare. Pe terenul pe care l-am dat societatii a fost un joagar vechi si este plin de betoane. Terenul este in proprietatea noastra. Nu este nici o afacere aici. Nici nu am initiat eu proiectul de hotarire. Este si sotul meu actionar la aceasta societate, pentru ca a lucrat la CAP. Are 18% din actiuni“.


Elena Mosor recunoaste ca firma la care sotul ei este actionar a lucrat o perioada la lucrarile de alimentare cu apa. „Societatea a lucrat pina in anul 2001 la aceasta investitie. S-a retras apoi, pentru ca a aparut legea conflictului de interese si nu voiam sa am probleme, lucrarile fiind continuate de alta firma. Noi nu am putut sa cumparam terenul, la momentul respectiv, si l-au cumparat ei. Reteaua de alimentare cu apa a fost data in folosinta anul trecut si a costat in jur de sase miliarde de lei“.


Elena Mosor, care este primar al comunei Alimpesti de 15 ani, spune ca atit ea, cit si angajatii institutiei pe care o conduce sint hartuiti de consilierul Artur Leonida Belgher si intentioneaza sa depuna o plingere la politie impotriva acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS