16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn muncitor si-a sectionat jugulara cu polizorul

Un muncitor si-a sectionat jugulara cu polizorul

Un barbat a ajuns in stare grava la spital dupa ce a suferit un grav accident in timp ce lucra intr-una din halele SC DIVERS MET SA din Craiova, o societate cu profil de constructii metalice. Cadrele medicale sustin ca victima a scapat cu viata ca prin minune, desi avea vena jugulara sectionata.


Aurel Birzaneanu, de 40 de ani, a intrat ieri-dimineata in hala unitatii si a inceput sa decupeze o piesa de la un container cu ajutorul unui polizor. La un moment dat, din cauza neatentiei muncitorului, polizorul a ricosat, ranindu-l grav la git. „Trebuia sa decupeze o piesa la un container si piatra polizorului s-a infipt in tabla raminind intepenita acolo. El a incercat sa scoata polizorul fara sa-l intrerupa din functionare. Din inertie, piatra polizorului l-a izbit in clavicula“, a povestit Virgil Bobasu, directorul SC DIVERS MET SA.


Colegii lui Aurel Birzaneanu au anuntat imediat Serviciul de Ambulanta Dolj. Echipajul de salvare care s-a deplasat la solicitare i-a acordat primele ingrijiri medicale la fata locului apoi l-a transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost supus imediat unei interventii chirurgicale. Cadrele medicale sustin ca tinarul a scapat cu viata printr-un mare noroc, leziunile suferite fiind extrem de grave, si are sanse reale sa se faca bine. „Pacientul a venit in soc hemoragic, cu plaga la nivelul gitului, cu sectionarea venei jugulare. S-a intervenit chirurgical foarte repede si s-a suturat plaga la nivelul jugularei, starea lui fiind in acest moment stabila“, a declarat dr. Florin Croitoru, purtatorul de cuvint al Spitalului de Urgenta Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS