12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Nationala a României la Expozitia Mondiala 2005 din Japonia

Ziua Nationala a României la Expozitia Mondiala 2005 din Japonia

Presedintele Traian Basescu, impreuna cu sotia si o importanta delegatie, a plecat ieri in Japonia, pentru a participa astazi la deschiderea Zilei Nationale a României la Expozitia Mondiala 2005 de la Aichi.


Vizita va incepe in orasul Nagoya, unde presedintele Basescu va participa si la deschiderea lucrarilor Forumului economic româno-japonez, intitulat „România-viitoarea destinatie a afacerii tale“.


Ziua Nationala a României la EXPO 2005 – Aichi va fi marcata printr-o serie de spectacole desfasurate intr-o sala cu o capacitate de 3.000 de persoane, precum si in spatii in aer liber din site-ul expozitional. Spectacolul se va intinde pe durata intregii zile, iar programul include concerte ale Orchestrei Nationale Radio, Corului „Madrigal“, Corului „Allegretto“, formatiei Holograf si solistului Nicolae Voiculet.


România participa la EXPO 2005, care se desfasoara in orasul Aichi, din Japonia, in perioada 25 martie-25 septembrie, cu un pavilion coordonat de Ministerul Afacerilor Externe. In primele doua luni ale participarii la Expozitia Mondiala, pavilionul românesc a primit aproximativ 500.000 de vizitatori.


Presedintele Basescu se va deplasa la Tokyo pentru o serie de convorbiri cu premierul nipon Junichiro Koizumi, si cu membri, ai Ligii Parlamentare de Prietenie Japonia-România. Un moment important al vizitei in Japonia il reprezinta primirea presedintelui Traian Basescu de catre imparatul Akihito si imparateasa Michiko.


Este prima vizita oficiala la care participa sotia presedintelui Basescu, dar nu se stie daca aceasta va fi inclusa si in delegatia care va participa la intilnirile cu imparatul Japoniei si cu primul ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS