12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn judecator de la Tribunalul Gorj, reclamat penal de un avocat

Un judecator de la Tribunalul Gorj, reclamat penal de un avocat

Un judecator din cadrul sectiei economice a Tribunalului Gorj este reclamat penal de un avocat. Constantin Mischie, avocat in cadrul Baroului Gorj de pe linga Uniunea Nationala a Barourilor din România, a depus o plingere penala impotriva judecatorului Stelian Ulmet, pentru ca nu l-a lasat sa pledeze intr-o cauza. Avocatul spune ca judecatorul trebuia sa se abtina, pentru ca fratele acestuia face parte dintr-un alt barou.


Constantin Mischie a facut o plingere penala la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova pentru abuz in serviciu si a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Justitiei.


Baroul din care face parte Constantin Mischie functioneaza pe linga Uniunea Nationala a Barourilor din România, care functioneaza in paralel cu baroul existent. Presedintele acestei Uniuni a obtinut de la Ministerul Justitiei rezervarea denumirii Uniunea Avocatilor din România, care a devenit ulterior, prin lege, Uniunea Nationala a Barourilor din România.


Judecatorul Ulmet spune ca avocatul a fost contestat


Constantin Mischie a spus ca judecatorul Stelian Ulmet nu l-a lasat sa pledeze: „Pe 26 mai am fost avocat intr-un dosar privind un litigiu de munca. Domnul judecator Ulmet mi-a spus ca baroul din care fac parte este un SRL si nu ne lasa sa pledam, pentru ca sintem in ilegalitate. Am mers sa fac copii xerox dupa actele pe care le detin ca sa ii demonstrez calitatea mea de avocat, iar judecatorul Ulmet l-a ridicat in picioare pe clientul meu, spunindu-i: «De unde l-ai luat, ma, pe asta?». M-am intors si i-am adus actele, pe care i le-am inminat, dar mi le-a aruncat pe jos“.


Judecatorul Stelian Ulmet a spus ca avocatul a fost contestat de partea adversa si i-a cerut acestuia sa dovedesca faptul ca Uniunea din care face parte nu este autorizata: „Trebuia sa aduca acte ca Uniunea din care face parte este autorizata, pentru ca aceasta este contestata de Uniunea Avocatilor. Am dat un nou termen, de doua saptamini, sa faca dovada cu acte ca aceasta organizatie din care face parte este autorizata. Am cerut acest lucru, pentru ca partea adversa i-a contestat calitatea. Nu puteam sa ii arunc hirtiile pe jos, pentru ca asta tine de civilizatie“. Judecatorul Stelian Ulmet a aparut pe o inregistrare video atribuita serviciilor secrete, care a ajuns in posesia ziaristilor gorjeni, in care este urmarit pe parcursul unei zile intregi. In inregistrare se aud unele voci care folosesc un limbaj codificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS