21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Nu o sa iert pe nimeni, nici chiar pe colegii care incearca sa ma insele. Doar popa iarta!“

„Nu o sa iert pe nimeni, nici chiar pe colegii care incearca sa ma insele. Doar popa iarta!“

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj are incepind de ieri un nou director general, in persoana lui Silviu Dumitru. Investit oficial in functie in prezenta prefectului Nicolae Giugea si a subprefectului Ionel Groza, directorul general al greu incercatei DGFP le-a tinut sefilor si directorilor de departamente din cadrul finantelor un discurs de o jumatate de ora, in care i-a avertizat pe acestia ca este hotarit sa schimbe radical imaginea proasta a institutiei, cauzata de rambursarile ilegale de TVA din ultimii ani.


„Vreau sa schimb aceasta imagine murdarita de anumiti angajati ai DGFP Dolj. Sper ca institutiile statului sa-si faca datoria in acest caz. Responsabilitatea mare este a mea, dar pot face schimbari pentru ca nu sint din sistem. Angajatilor care isi fac treaba sa nu le fie frica. Doresc sa dau o noua imagine DGFP, stricata de unii colegi inconstienti“, a declarat Silviu Dumitru in fata functionarilor speriati ca isi vor pierde locurile de munca. Prefectul Giugea a incercat sa-i linisteasca pe acestia, facind apel la calitatile de manager ale noului director. „Avem un profesionist printre noi si un nou colectiv“, a precizat Giugea, care a dat de inteles ca vor urma si alte schimbari la nivelul conducerii DGFP. In viitorul apropiat, Silviu Dumitru va colabora cu Mihai Antonescu, Roland Caldaruse, directori executivi, si Ioan Filipescu, seful Directiei de Control Fiscal, cel care a asigurat timp de mai bine de o jumatate de an interimatul la virful DGFP Dolj.


Directorii din finante vor da teste pentru a-si pastra functiile


Noul director al finantelor a declarat ca toti directorii si sefii de departamente vor fi supusi unui test de cunostinte si daca il vor promova isi vor putea pastra functiile. „Intr-o saptamina o sa vina de la Ministerul Finantelor noua structura organizatorica a Directiei Generale a Finantelor la nivel national, pe baza careia toti sefii de departamente si directorii vor fi testati. Daca trec testul, isi pastreaza postul, daca nu, o sa vina altii“, a avertizat Dumitru. „Seful“ DGFP Dolj a precizat ca primul lucru pe care vrea sa-l faca in calitate de director este corelarea bazei de date a finantelor cu cea a Oficiului Registrului Comertului Dolj. „In prima saptamina voi cere corelarea bazei de date a agentilor economici cu cea a Registrului Comertului. Vreau sa eliminam de pe piata firmele-fantoma care au adus atitea prejudicii bugetului statului“, a mai spus Silviu Dumitru.


Constient ca reabilitarea imaginii DGFP nu este un lucru care se poate face peste noapte, directorul finantelor doljene a dat ca termen limita un an, timp in care poate fi injurat de agentii economici pentru controalele pe care le va face. „Timp de sase luni, un an pot sa ma injure, dar nu pentru atitudinea functionarilor din DGFP“, a mai spus Dumitru. Acesta ii are in vedere si pe inspectorii care au efectuat de-a lungul timpului controale la firmele care au obtinut rambursari ilegale de TVA. „Inspectorii suspecti vor pleca de acum incolo in control doar insotiti de alti colegi. Nu voi fi iertator cu nimeni, nici cu colegii care incearca sa ma insele. Doar popa iarta“, i-a avertizat directorul DGFP pe subordonatii sai.


Noua conducere a finantelor intentioneaza sa continue politica de recuperare cu orice pret a datoriilor catre bugetul consolidat al statului, care in prezent se ridica la aproximativ 5.000 de miliarde de lei. In acest sens, DGFP va folosi toate mijloacele pentru a convinge societatile debitoare sa-si achite restantele la buget. „Nu e nici o problema daca, din 12.000 de firme, cite sint inregistrate la finante, vor ramine pe piata doar 5.000. Macar astea vor fi sanatoase. O sa apara altele“, a amenintat Silviu Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS