Acasă Actualitate Un tirgujian a restituit statului 42 de lei pentru a nu fi...

Un tirgujian a restituit statului 42 de lei pentru a nu fi executat silit

-

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj prin Administratia Finantelor Publice Tirgu Jiu a demarat in „forta“ actiuni de recuperare a debitelor de la cetatenii care au avut venituri prea mari in cursul anului trecut. Unul dintre „rechinii“ datoriilor la stat este si gorjeanul Vasile Brinzan, de 36 de ani, din Tirgu Jiu. Barbatul este casatorit si lucreaza ca dispecer la societatea care asigura transportul in comun in municipiu. Dupa ce au calculat veniturile lui Vasile Brinzan, functionarii de la Administratia Finantelor Publice au ajuns la concluzia ca acesta a cistigat prea mult anul trecut si mai are de inapoiat statului suma de 40 de lei. In instiintarea de plata care i-a sosit acasa, Vasile Brinzan este somat sa isi achite datoria, pentru ca situatia sa nu i se inrautateasca. „Am aprecia daca sumele datorate ar fi platite cit mai curind posibil, limitind acumularea de dobinzi si penalitati de intirziere“, se mentioneaza in instiintarea de plata respectiva.


Vasile Brinzan a ramas interzis


Tirgujianul a fost foarte uimit cind a vazut ca este debitor la stat cu o asemenea suma. „Am gasit plicul si l-am desfacut. Nici nu am stiut ce sa fac, sa platesc sau nu. Pai, numai cit au cheltuit pe hirtiile astea… A venit datoria de 40 de lei, plus o dobinda de doi lei. Nu stiu cum a fost calculata! M-am dus la ghiseu si am dat o bancnota de 100.000 de lei si am cerut restul. Citeva secunde casierita a tacut, nu a mai stiut ce sa zica. Am ajuns la camera care era trecuta pe instiintare. S-au minunat si cei care au facut hirtia de ceea ce scria acolo. Asa lucreaza statul român. Pe marii datornici nu ii ia nimeni la intrebari si noi ne plimbam pentru nimic. M-am dus la ghiseu din nou si am vrut sa platesc. Doamna de acolo mi-a facut chitanta si nu a vrut sa imi ia si banii, desi am insistat. S-a uitat lung la mine“, a declarat Vasile Brinzan, care a scapat in acest fel de executarea silita.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.