17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bolnav psihic, mai rapid decit un calculator

Un bolnav psihic, mai rapid decit un calculator

Un barbat din comuna Arcani, judetul Gorj, care sufera de afectiuni psihice, poate sa efectueze operatii de inmultire foarte complicate. Florin Condoiu face calculele si da raspunsul in numai citeva secunde, chiar mai repede decit un calculator. Insusirile iesite din comun ale acestuia i-au minunat chiar si pe profesori, care nu au putut sa dea o explicatie logica.


Florin Condoiu, de 37 de ani, sufera de sindrom discordant. Acesta are insa o atractie ciudata catre cifre, fiind capabil sa efectueze inmultiri foarte complicate. „693 inmultit cu 715 fac 495.495. 145 inmultit cu 35 fac 5075“, a raspuns Florin Condoiu, fara sa se ajute de calculator, pix sau hirtie. El stie majoritatea fusurilor orare de pe glob, precum si suprafetele tarilor. Florin a umplut citeva caiete cu inmultiri si cu fusurile orare din lume. Acesta spune ca la scoala a invatat sa socoteasca asa de repede, dar ca sistemul dupa care efectueaza calculele este secret.


„La scoala am invatat. Eu nu fac inmultirile pe hirtie. Am un sistem propriu, dar nu pot sa vi-l spun, pentru ca este secret. Nu il spun nimanui. L-am aflat dintr-o carte de matematica. Imi plac cifrele si geografia“, a spus Florin Condoiu.


El are doar zece clase, terminind scoala profesionala. Tatal acestuia, Ion Condoiu, de 74 de ani, spune ca baiatul i-a uimit chiar si pe profesori cu capacitatea sa de a face inmultiri. „La matematica are note mari. Si profesorii s-au mirat cind au vazut ce repede socoteste“. Tatal lui Florin a mai spus ca il trimite pe fiul sau la cumparaturi, pentru ca stie ca nu poate sa il pacaleasca nimeni.


Florin s-a imbolnavit in urma cu peste 20 de ani


Florin traieste alaturi de parintii sai. Familia acestuia a locuit in Valea Jiului, in localitatea Lupeni. Parintii lui au lucrat la mina, iar, dupa ce au iesit la pensie, in 1991, s-au intors in comuna Arcani, unde si-au construit o casa. Florin Condoiu sufera de aceasta boala din 1984 si a fost internat in mai multe unitati spitalicesti.


„Fugea de acasa si dormea pe unde apuca, prin gari, pe cimp, iar noi il cautam disperati. Nu facea rau“, a spus Ion Condoiu.


Florin a lucrat o perioada la preparatia carbunelui din Lupeni. Acesta are o pensie de 1,4 milioane de lei pentru gradul de handicap pe care il are. Parintii lui spun ca medicamentele costa foarte mult si nu se mai elibereaza gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS