Acasă Actualitate Serviciul de Salubritate a devenit o afacere profitabila

Serviciul de Salubritate a devenit o afacere profitabila

-

Serviciul Public de Salubritate Craiova intentioneaza sa obtina o distribuire a bugetului propriu cu aprobarea consiliului local. Desi, initial, se prevazusera aproximativ 103 miliarde de lei, la capitolele venituri si cheltuieli totale, dupa primul trimestru, conducerea a observat ca va putea obtine mai multi bani, dar in aceeasi masura ii va si cheltui. Din acest motiv se incearca aprobarea sumei de 120 de miliarde de lei, pentru anul 2005. Cele 17 milioane de lei provin, conform reprezentantilor serviciului, din activitatea de salubrizare stradala si colectare – transport. Banii obtinuti astfel vor fi utilizati pentru cheltuieli materiale, suma fiind marita de la 36 de miliarde de lei la 52 de miliarde de lei. Cresterea este considerata obligatorie din cauza majorarii preturilor la energia electrica si gaze naturale, dar si a cheltuielilor pentru chiria utilajelor de deszapezit. Astfel, s-a majorat cu sase miliarde de lei suma pentru activitatea de deszapezire deoarece pentru perioada 1 ianuarie-15 martie si 15 noiembrie-31 decembrie suma de 8,4 miliarde de lei a fost consumata in totalitate.


Si achizitionarea echipamentului de protectia muncii si de lucru presupune un efort financiar mai mare de 228,949 milioane de lei, in timp ce cumpararea obiectelor de inventar, respectiv europubele si eurocontainere, va costa 4,5 miliarde de lei. In apropierea privatizarii, se pare ca serviciul a devenit mai mult decit profitabil.

Avatar

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.