Acasă Actualitate Serviciul de Salubritate a devenit o afacere profitabila

Serviciul de Salubritate a devenit o afacere profitabila

-

Serviciul Public de Salubritate Craiova intentioneaza sa obtina o distribuire a bugetului propriu cu aprobarea consiliului local. Desi, initial, se prevazusera aproximativ 103 miliarde de lei, la capitolele venituri si cheltuieli totale, dupa primul trimestru, conducerea a observat ca va putea obtine mai multi bani, dar in aceeasi masura ii va si cheltui. Din acest motiv se incearca aprobarea sumei de 120 de miliarde de lei, pentru anul 2005. Cele 17 milioane de lei provin, conform reprezentantilor serviciului, din activitatea de salubrizare stradala si colectare – transport. Banii obtinuti astfel vor fi utilizati pentru cheltuieli materiale, suma fiind marita de la 36 de miliarde de lei la 52 de miliarde de lei. Cresterea este considerata obligatorie din cauza majorarii preturilor la energia electrica si gaze naturale, dar si a cheltuielilor pentru chiria utilajelor de deszapezit. Astfel, s-a majorat cu sase miliarde de lei suma pentru activitatea de deszapezire deoarece pentru perioada 1 ianuarie-15 martie si 15 noiembrie-31 decembrie suma de 8,4 miliarde de lei a fost consumata in totalitate.


Si achizitionarea echipamentului de protectia muncii si de lucru presupune un efort financiar mai mare de 228,949 milioane de lei, in timp ce cumpararea obiectelor de inventar, respectiv europubele si eurocontainere, va costa 4,5 miliarde de lei. In apropierea privatizarii, se pare ca serviciul a devenit mai mult decit profitabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

Francezul Claude Dielna, în vizorul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova vrea să se întărească în apărare chiar înaintea derbiului cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat. Alb-albaştrii sunt...