11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO batrina din Craiova ingrijeste ciini vagabonzi sa o apere de hoti

O batrina din Craiova ingrijeste ciini vagabonzi sa o apere de hoti

19 familii din cartierul craiovean George Enescu sint „porniti“ impotriva vecinei lor de la parter, care de citiva ani, dupa cum declara acestia, aduna gunoaie de prin containere pe care le aduce in apartament si adaposteste in cele doua camere zeci de ciini comunitari. Dupa cum spun oamenii, mirosul din scara blocului a devenit insuportabil, zgomotele si schelalaitul patrupedelor facindu-le viata imposibila. Locatarii au depus nenumarate sesizari la SANEPID, primarie, asociatia de locatari, dar nimeni nu a luat nici o masura.


Blocul B6 din cartierul craiovean George Enescu este situat vizavi de cimitirul Sineasca. Majoritatea locatarilor stau in acest imobil de peste 20 de ani, de cind le-au fost demolate casele. In aceeasi situatie este si batrina Ioana Lapadat, de 76 de ani. Fiind obligata sa se mute la bloc, femeia nu a putut renunta la animalele pe care le avea in gospodarie si le-a luat cu ea in apartament. „De peste 20 de ani ne chinuie adapostind in apartament animale. Dar de ceva timp, a locui in acest imobil a devenit insa imposibil. Femeia aduna de prin containere gunoaie si ia in casa zeci de ciini vagabonzi. Zi si noapte acestia latra, facind un zgomot infernal! Le-a facut adapost si afara… Au venit hingherii, chemati de oameni, si au mai luat din ciini, dar a strins altii. Mirosul este insuportabil, iar mizeria facuta de animale a patruns in cimentul din holul blocului. Este un focar de infectie, dar pe nimeni nu intereseaza. Daca incercam sa vorbim cu ea, incepe sa tipe si sa blesteme. Ne este si teama sa intram in scara blocului. Ciinii nu sint vaccinati si pot deveni agresivi“, a spus Valerica Nicolae, unul dintre vecinii femeii.


Animalele femeii vor fi vaccinate obligatoriu


Batrina sustine insa ca nu are in apartament „mai mult de trei-patru animale“, care oricum sint extrem de blinde si nu fac galagie si mizerie asa cum sustin vecinii. Femeia este convinsa ca vecinii au ceva personal cu ea, ca-i sint dusmani si nu ii pot intelege dragostea pentru animale: „Sint ciini cuminti, mama, nu li se aude glasul! Eu sint femeie batrina, stau singura in apartament, nu am cheie la usa, iar ciinii sint singura mea paza impotriva hotilor. Asa cum vecinii au televizoare, aparate, asa eu am ciini… Ii mai scot afara, citeodata, noaptea, in rest ii tin in casa“. In ceea ce priveste faptul ca animalele nu sint vaccinate, batrina a sustinut ca nu are bani pentru a merge cu ei la doctor, ea neavind nici un fel de venit, traind din ceea ce obtine muncind pe la unul si pe la altul.


Locatarii au apelat chiar si la oficialitati, care anuntasera in urma cu doua saptamini ca este obligatoriu ca toate animalele sa fie vaccinate si deparazitate. „Tinindu-le in apartament, nu avem voie sa intram in locuinta femeii decit cu mandat. Am numeroase astfel de sesizari, despre persoane care depoziteaza in apartamente gunoaie sau tin animale, dar este foarte greu sa intram in locuinte sa luam masuri. Am luat insa legatura cu directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Dan Butaru, care va trimite oameni sa vaccineze ciinii si sa o convinga pe femeie sa renute sa mai adaposteasca atitia ciini vagabonzi“, a mentionat Gheorghe Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS