24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel Staicu, obligat de tribunal sa plateasca un miliard de lei

Dinel Staicu, obligat de tribunal sa plateasca un miliard de lei

Clubul de fotbal SC Stiinta „U“ Craiova, detinut inca de Dinel Staicu, trebuie sa plateasca Directiei pentru Sport Dolj peste un miliard de lei, bani cistigati de DSJ in urma unei sentinte a Tribunalului Dolj, emisa in februarie 2005. DSJ a dat in judecata clubul de fotbal pentru neplata chiriei si a utilitatilor de la microhotelul Sport din incinta cantonamentului echipei de fotbal Universitatea Craiova. Desi a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila, DSJ are putine sanse sa-si recupereze banii, deoarece averea societatii se reduce la un fax si o roata de autocar. In 2004, Directia s-a judecat cu societatea patronata de Dinel la doua instante diferite, in care era cind reclamanta, cind pirita. Daca la Judecatoria Craiova se derula procesul in care SC Fotbal Club Universitatea cerea instantei sa-i dea in proprietate 10,5 ha de teren in care intrau si terenurile din jurul microhotelului Sport, la Tribunalul Dolj, DSJ cerea societatii lui Staicu peste un miliard de lei, pentru chirie si utilitati neplatite de aproape un an. De fapt, conducerea clubului se prefacea ca nu intelege clauza din contractul 151/2002 semnat cu DSJ, prin care SC Fotbal Club se angaja sa plateasca 1.000 de euro chirie pe luna pentru microhotel si contravaloarea utilitatilor catre furnizori. Firma lui Staicu s-a prezentat insa in fata instantei cu o varianta proprie, sustinind ca cei 1.000 de euro trebuie platiti anual, si nu lunar, desi timp de un an platea in fiecare luna suma respectiva. Cu toate ca nu putea recupera banii de la Staicu, directoarea DSJ, Daniela Popa, a semnat cu SC FC Universitatea alt contract de inchiriere, in acelasi an in care institutia pe care o conducea era deja implicata in doua procese cu societatea lui Staicu.


DSJ a dat clubul in judecata in iunie 2004, cerind instantei sa oblige SC Fotbal Club Universitatea SA la plata sumei de 1.017.859.621 de lei, reprezentind serviciile efectuate in baza contractului nr. 151 din iulie 2002, prelungit printr-un act aditional, un an mai tirziu. Directia se plingea ca firma lui Staicu nu mai platise datoriile din septembrie 2003, desi o atentionase prin doua notificari la care nu a primit nici un raspuns. DSJ a adus in sprijinul afirmatiilor sale mai multe facturi primite de la furnizorii de utilitati, precum si contractul pe baza caruia solicita sumele. La rindul sau, Staicu s-a aparat, depunind la instanta mai multe ordine de plata catre furnizorii de utilitati, motivind ca a semnat cu acestia contracte individuale.


La jumatatea contractului, pe Staicu l-a lovit amnezia


Nici nu se uscase cerneala pe contractul semnat cu DSJ pentru inchirierea microhotelului Sport, cind SC Fotbal Club Universitatea, fara consimtamintul scris al proprietarului, a incheiat in septembrie 2002, separat, cu Serviciul Public de Salubritate din cadrul Primariei Craiova un contract de ridicare a resturilor menajere. In acelasi timp, DSJ semnase deja un contract cu alta societate de salubritate, RETIM Timisoara, pentru aceleasi servicii. Conform contractului de inchiriere a microhotelului, plata serviciilor catre furnizorii de utilitati se facea insa prin intermediul DSJ. Uitind complet de prevederile contractuale, SC Fotbal Club Universitatea a incheiat in septembrie 2003 un contract separat de furnizare a gazului metan cu DISTRIGAZ SUD, tot fara consimtamintul DSJ. Staicu se comporta deja ca un proprietar, totul culminind cu refuzul de a plati chiria. In aceeasi perioada, Staicu purta o corespondenta indracita cu conducerea DSJ, pentru a o convinge sa accepte investitiile uriase pe niste terenuri care, de fapt, nu-i apartineau. Ca sa para mai credibil in fata instantei, avocatul clubului de fotbal, Bogdan Firuleasa, a adus ca dovezi mai multe devize de lucrari care urma sa fie executate la microhotel, insotite de adresa DSJ de la sfirsitul anului 2003, prin care aceasta era de acord in principiu cu investitiile, probe care nu aveau nici o legatura cu cererea DSJ. In timpul procesului, directoarea Directiei pentru Sport, Daniela Popa, nu s-a sfiit sa renunte la contractul nr. 151/2002, pe baza caruia se judeca cu societatea lui Staicu, si sa incheie un nou contract de inchiriere in august 2004, care modifica substantial clauzele primului contract. Cu alte cuvinte, pe de-o parte directoarea DSJ cerea peste un miliard de lei de la Staicu, iar pe de alta parte, asa cum GdS a relatat pe larg zilele trecute, ii punea in brate acestuia si microhotelul, si terenul aferent.


Desi a cistigat procesul, DSJ risca sa piarda miliardul


Dupa mai multe aminari, Tribunalul Dolj a dat cistig de cauza DSJ, in februarie 2005, obligind SC Fotbal Club Universitatea SA sa plateasca miliardul solicitat. La acea data, microhotelul din cantonamentul echipei de fotbal era inchiriat altei firme a lui Dinel Staicu, SC FC Universitatea SA. Dupa pronuntarea sentintei, clubul de fotbal a facut recurs la Curtea de Apel, care i-a fost respins pentru netimbrare. Pentru a recupera miliardul, DSJ trebuie insa sa apeleze la un executor judecatoresc, asta in cazul in care s-ar mai gasi ceva de recuperat prin vistieria SC Fotbal Club Universitatea, a carui denumire a fost schimbata de Staicu in SC Stiinta „U“ Craiova. Procesul intentat de DSJ societatii lui Dinel a fost mai mult de fatada, in conditiile in care batalia cea mare se da la Judecatoria Craiova, pentru cele 10,5 ha de teren in care se include si cantonamentul echipei de fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS