14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca risca 15 ani de puscarie pentru ca si-a inselat tatal

O craioveanca risca 15 ani de puscarie pentru ca si-a inselat tatal

Anca Lucretia Vrajitoru a falsificat semnaturile tatalui ei, pentru a lua un credit pe numele acestuia, apoi a „uitat“ sa mai achite ratele


Craioveanca Anca Lucretia Vrajitoru, de 27 de ani, a fost trimisa in judecata, saptamina trecuta, de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Tinara este acuzata ca a obtinut un credit pe numele tatalui ei, falsificind mai multe semnaturi pe documentele de creditare.


Taticu’, titular de imprumut fara sa aiba habar


Catre sfirsitul anului 2003, Anca Lucretia Vrajitoru, vinzatoare la magazinul TRAIAN din Craiova, s-a gindit sa achizitioneze in rate mai multe produse electrocasnice chiar de la unitatea la care lucra. Tatal ei, Sorin Vrajitoru, nu a fost de acord cu aceasta idee, insa fiica nu a tinut cont de parerea lui, iar pe 30 ianuarie 2004 a intocmit si semnat in fals, in numele acestuia, o cerere de credit de consum catre Banca Româneasca (unitate bancara cu care lucra magazinul), avind ca obiect un credit de 54.610.000 de lei. Ca giranti figurau chiar Anca Lucretia Vrajitoru si prietena acesteia, Lorena Barcan Cebucescu. Lorena a fost de acord sa-si gireze colega, insa n-avea habar ca titularul creditului ar fi tatal Ancai. Mai mult decit atit, Lorena nici macar n-a semnat documentele de girare.


Dupa ce a intocmit si semnat in fals documentele de creditare, Anca Lucretia Vrajitoru a apelat la colega ei, Cristina Catalina Mirea (fosta Lamba), care se ocupa de avizarea contractelor de vinzare in rate a produselor. Crezind-o pe cuvint pe Anca Vrajitoru, fara sa verifice veridicitatea documentelor, Catalina Mirea a dat unda verde contractului de creditare. Anca Lucretia Vrajitoru a ajuns sa achizitioneze pe numele tatalui ei un televizor Sony, o combina muzicala aceeasi marca, un aragaz, un aspirator Samsung si un storcator de fructe Phillips, falsificind din nou semnatura tatalui pe factura, polita de asigurare a bunurilor si graficul de rambursare a creditului.


Anca Lucretia Vrajitoru risca pina la 15 ani de puscarie


Daca ar fi achitat ratele, totul ar fi fost in regula, numai ca, dupa ce a platit doua rate, Anca Lucretia Vrajitoru s-a certat cu tatal ei si n-a mai platit. Asa au iesit la iveala semnaturile contrafacute, falsuri constatate cu ocazia unor expertize grafice realizate de specialisti in domeniu.


Procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitei Cristina Catalina Mirea, considerind ca faptele savirsite de aceasta nu constituie infractiunea de neglijenta in serviciu, ci sint doar abateri disciplinare in sensul Codului Muncii. Anca Lucretia Vrajitoru a fost insa trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova si risca pentru faptele sale o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS