13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLinux Starter's Kit dezvaluit

Linux Starter’s Kit dezvaluit

Costurile mari de licentiere si exploatare, amenintarea virusilor sau nevoia de progres tehnologic sint motive pentru care utilizatorii de calculatoare cauta alternative software. O optiune este sistemul de operare Linux, insotit de miile de aplicatii scrise pentru el.


Linux Starter’s Kit (LSK pe scurt) este ghidul practic pentru incepatorii in Linux. O carte insotita de un CD, intr-un limbaj simplu chiar si pentru neinitiati, este modalitatea accesibila de a invata Linux.


Unicitatea sa vine din modul in care abordeaza introducerea in Linux. LSK trece peste traditionalele manuale care se limiteaza la a explica instalarea unei distributii Linux si configurarea citorva servicii. Notiunile prezentate sint esentiale pentru formarea unei perspective complete asupra lumii IT si pentru a pozitiona in acest cadru UNIX-ul, miscarea Open Source si Linux-ul. Pe linga datele istorice si elementele generice legate de hardware, software si retelistica, utilizatorul are la dispozitie un material care-i permite in primul rind sa foloseasca fara efort o distributie Linux pentru desktop. Sint explicati pasii instalarii Linux si se detaliaza in mod practic instalarea si configurarea unui server Linux (Routare, NAT, Firewall, DHCP, Proxy, DNS, FTP, FileServer, WebServer).


CD-ul contine doua variante Linux: LSK Desktop (varianta pentru statii de lucru) si LSK Server (varianta pentru servere). Cele doua distributii de pe CD sint derivate din Debian, fiind versiuni adaptate de SNS. O importanta parte a LSK este reprezentata de manualul de utilizare a Linuxului pe desktop, care se gaseste pe CD, ce poate functiona alaturi de Windows. El nu trebuie instalat neaparat pentru a fi utilizat, pentru ca el ruleaza direct de pe CD.


LSK este un produs al System & Network Solutions, o firma româneasca formata din specialisti care se axeaza pe Linux si Open Source. LSK este primul manual românesc de Linux pentru incepatori, acoperind un numar mare de utilizatori locali care pina acum nu aveau alternative locale. Mai multe informatii pe site-ul oficial: http://LSK.sns.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS