17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministrator trimis in judecata pentru delapidare

Administrator trimis in judecata pentru delapidare

Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus, saptamina trecuta, trimiterea in judecata a unei craiovence de 55 de ani care a fost administrator-casier la Asociatiile 14 si 30 din Brazda lui Novac. Floarea Segarceanu este acuzata de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata si risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 15 ani pentru ca s-ar fi infruptat copios din banii platiti de locatari cu titlu de cheltuieli de intretinere.


In perioada octombrie 1996 – mai 2002, Floarea Segarceanu a fost angajata in calitate de administrator, contabil si casier la Asociatia de Proprietari nr.14 Brazda lui Novac. De asemenea, din ianuarie 1998 si pina la 1 februarie 2002 a indeplinit si functia de administrator-casier la Asociatia de Locatari nr. 30 Brazda lui Novac. Potrivit fisei postului, avea ca atributii de serviciu intocmirea si completarea documentelor de evidenta primara, efectuarea platilor catre furnizori, intocmirea corecta in fiecare luna a listelor de plata a cheltuielilor si incasarea de la membrii asociatiei a contravalorii acestor cheltuieli, precum si inregistrarea in contabilitate a actelor privind incasarile si platile.


In cursul anului 2002, dupa mai multe sesizari primite de la cetateni, Serviciul de Coordonare a Asociatiilor de Locatari din cadrul Directiei Economico-Financiare a Primariei Craiova a dispus efectuarea unui control la cele doua asociatii „pastorite“ de Floarea Segarceanu. Inspectorii de la primarie au constatat mai multe deficiente atit privind operatiunile de incasari si plati, cit si cu privire la modul de gestionare si administrare a bunurilor si banilor la cele doua asociatii.


O prima expertiza contabila a concluzionat ca Floarea Segarceanu a cauzat in gestiunea celor doua asociatii o paguba de 1.351.922.012 lei. Administratoarea a solicitat o contraexpertiza, care a scos-o cu o lipsa in gestiune de numai 284.182.121 lei, adica de vreo cinci ori mai putin decit prima expertiza. Din cauza rezultatelor vadit contradictorii, oamenii legii au solicitat o a treia expertiza contabila in acest caz, efectuata de experti chemati de la Bucuresti, care au stabilit ca Floarea Segarceanu si-a insusit din gestiune si a folosit in scopuri personale suma de 310.341.114 lei. Spre exemplu, desi Asociatia de Proprietari nr.14 Brazda lui Novac ii desfacuse contractul de munca incepind cu 17 mai 2002, Floarea Segarceanu s-a prefacut ca este in continuare administrator, incasind de la locatari, cu titlu de cheltuieli de intretinere, suma de 1.307.529 lei, bani pe care si i-a insusit. Ca un alt exemplu cu privire la grozaviile facute de Floarea Segarceanu pe spinarea locatarilor, pentru a mai „trage“ din banii asociatiei inca 4.300.000 de lei, pe 17 februarie 2000 a mentionat in fals in registrul de casa ca a efectuat o plata de aceasta valoare catre Regia de Termoficare Craiova.


Banii de la intretinere ai locatarilor, investiti in ferma de la Sopot


In fata organelor de ancheta, pensionara Floarea Segarceanu nu a recunoscut nici o clipa ca s-ar fi infruptat copios din banii asociatiilor. Oamenii legii au incercat sa afle cam ce a facut femeia cu banii locatarilor. Asa cum se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de procurori, femeia concesionase un imobil in satul Belot al comunei doljene Sopot. A renovat aceasta casa, a imprejmuit-o, ba chiar si-a cumparat si o serie de utilaje agricole, desi veniturile „oficiale“ nu-i permiteau sa faca asemenea cheltuieli. Mai mult decit atit, Floarea Segarceanu ar fi avut, in perioada 2000 – 2002, mai multe procese pe rolul instantelor de judecata, pentru care ar fi platit avocatilor bani grei, onorarii ce n-ar fi avut cum sa le achite doar din salariile obtinute de la asociatiile pe care le administra.


Pe 10 decembrie 2003, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus, pe baza de ordonanta, retinerea pentru 24 de ore a inculpatei Floarea Segarceanu. Magistratilor de la Judecatoria Craiova li s-a facut, insa, mila de cea acuzata ca s-a infruptat din banii locatarilor, astfel ca au respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a femeii. Ajungind acum din nou in fata magistratilor de la Judecatoria Craiova, fosta administratoare de la Asociatiile 14 si 30 din Brazda lui Novac risca pina la 15 ani de puscarie pentru acuzatiile ce-i sint aduse, daca va fi gasita vinovata de judecatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS