14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn barbat a incercat sa-si dea foc la Curtea de Apel Craiova

Un barbat a incercat sa-si dea foc la Curtea de Apel Craiova

Motivul supararii: urmatorul termen in dosarul sau a fost stabilit abia in luna septembrie


Un batrin a incercat ieri sa-si dea foc in fata Curtii de Apel Craiova pentru ca nu i-a convenit termenul de judecata fixat de instanta in dosarul sau civil. Ion Balteanu, de 75 de ani, din Craiova, cel care se mutase de citeva zile in fata Curtii de Apel pentru a protesta impotriva „hotilor“ si a „coruptiei din justitie“, astepta ieri sentinta in dosarul sau civil, avind un proces cu un fost vecin pentru un teren situat pe strada Amaradiei. Cind a aflat ca judecatorii nu au pronuntat nici o sentinta, ci au repus dosarul pe rol, batrinul s-a facut foc de suparare. Iar in momentul in care a auzit si faptul ca termenul fixat pentru judecarea acestui dosar este 8 septembrie, lui Balteanu i-a sarit tandara. Dupa ce a iesit din incinta instantei si a discutat cu copiii si cu nepotii, batrinul a reintrat in holul Curtii de Apel si a inceput sa strige „Jos coruptia din justitie!“, „Hotilor!“, mentionind cite ceva „de dulce“ si la adresa presedintelui instantei, magistratul Stefan Ciontu.


Jandarmii i-au salvat batrinului viata


In acel moment, echipa de jandarmi care asigura paza institutiei si protectia magistratilor a incercat sa intervina, rugindu-l pe batrin sa se linisteasca. Balteanu insa nu s-a linistit. Dimpotriva, s-a dus afara si, agitind in mina o sticla de o jumatate de litru plina cu benzina, a inceput sa strige ca-i da foc unuia dintre nepotei, daca nu i se face dreptate. Apoi a desfacut dopul si a inceput sa se stropeasca pe haine. Viteza de reactie a unui jandarm a prevenit ceea ce se putea transforma intr-o tragedie. Jandarmul i-a doborit sticla din mina si i-a luat chibriturile, apoi l-a deposedat pe Balteanu si de a doua sticla de benzina, pe care o tinea „de rezerva“.


„Dupa aceasta tentativa de a-si da foc, l-am chemat si i-am explicat ca dosarul sau a fost repus pe rol si ca, daca doreste un alt termen, mai apropiat, sa depuna o cerere scrisa, in nici un caz sa recurga la un asemenea gest stupid“, a precizat judecatorul Aurel Ilie, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Craiova.


In loc sa faca o asemenea cerere, oful batrinului era altul: acela ca nu a venit nici o televiziune pentru a-si spune pasul. Balteanu n-a inteles nici faptul ca repunerea pe rol a dosarului poate fi considerata, de fapt, un motiv de bucurie, intrucit din noul complet de judecata va lipsi exact judecatorul pe care nu-l are la inima: presedintele Stefan Ciontu. Pe de alta parte, va avea posibilitatea sa depuna concluzii scrise la dosar, ceea ce instanta ceruse, insa avocatul batrinului nu facuse. Nu in ultimul rind, termenul de patru luni a fost fixat de instanta tot in favoarea lui Balteanu, pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa aiba timp sa se pronunte asupra cererii acestuia de stramutare a procesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS