10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii cu deficiente auditive, implicati in actiuni educative impreuna cu elevii Colegiului „Nicolae Titulescu“

Copiii cu deficiente auditive, implicati in actiuni educative impreuna cu elevii Colegiului „Nicolae Titulescu“

Elevii Colegiului National „Nicolae Titulescu“ au desfasurat ieri o serie de actiuni educative dedicate copiilor din Centrul Scolar pentru Elevii cu Deficiente Auditive din Craiova. Colaborarea dintre cele doua unitati scolare a inceput in urma cu aproximativ trei ani, facind parte dintr-un program initiat de Uniunea Europeana. Intre elevii si cadrele didactice ale Colegiului National „Nicolae Titulescu“ si copiii cu dizabilitati auditive s-a creat o strinsa legatura de prietenie. Cu ocazia sarbatorilor de peste an, elevii celor doua unitati scolare au organizat manifestari culturale, si-au inminat felicitari si au organizat diverse actiuni educative. „In programul de ieri, elevii claselor a XI-a au prezentat primul numar al revistei Real Life, dar si o serie de activitati didactice. Elevii colegiului au prezentat rebusuri si curiozitati din lumea plantelor, apoi au sustinut un recital de poezie si cintece in limba franceza, intitulate „Primavara europeana“ si „Cintece pentru flori“. De asemenea, a fost prezentat un program de pantomima, iar, in final, un numar demonstrativ al echipajului de prim-ajutor, in vederea anticiparii concursului judetean «Sanitarii priceputi», si exercitii de stretching“, a mentionat Mihaela Bilbiie, profesoara in cadrul Colegiului National „Nicolae Titulescu“.


In semn de recunostinta, copiii cu deficiente auditive au adus mici daruri pentru elevii colegiului. Legatura a devenit atit de strinsa intre elevii celor doua unitati scolare, incit, dupa spusele reprezentantilor colegiului, o eleva a invatat un baiat cu deficiente auditive sa picteze, lucrarile lui fiind expuse, cu citeva luni in urma, la Filarmonica „Oltenia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS