22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebelusul decedat la Pielesti suferea si de malnutritie

Bebelusul decedat la Pielesti suferea si de malnutritie

Rezultatele preliminare ale autopsiei in cazul nou-nascutului care a decedat la Pielesti, suspectat de intoxicatie cu nitriti, arata ca bebelusul suferea de mai multe afectiuni printre care si malnutritie. Micuta Tonia Roberta Coteanu, de o luna, a murit marti dupa-amiaza, inainte ca echipajul de salvare chemat sa-i acorde primul ajutor sa mai poata face ceva pentru a o readuce la viata. Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta Dolj au crezut atunci ca decesul micutei a fost cauzat de o intoxicatie cu nitriti, avind in vedere ca aceasta capatase o coloratie vinetie specifica, iar zona era cunoscuta ca avind grave probleme in asigurarea apei potabile.


In urma examenului macroscopic, Institutul de Medicina Legala Craiova a stabilit ca decesul ar fi putut fi cauzat si de starea precara a copilului, ca urmare a unei ingrijiri necorespunzatoare, acesta fiind diagnosticat cu „insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumonie acuta si malnutritie protein-energetica de gradul II /III“. De asemenea, au fost prelevate probe biologice pentru efectuarea examenului toxicologic, pe baza caruia se va stabili diagnosticul, cu certitudine.


Potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica Dolj, cazul a ajuns si in atentia Comisiei Judetene de Analiza a Mortalitatii Infantile, care va face o analiza pe baza rezultatelor oferite de IML Craiova si a documentelor medicale referitoare la sugar, urmind sa stabileasca diagnosticul, circumstantele in care s-a produs decesul, precum si masurile care se impun in vederea prevenirii unor astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS