19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanitarii doljeni, solidari cu colegii lor din tara care au probleme salariale

Sanitarii doljeni, solidari cu colegii lor din tara care au probleme salariale

Un singur sindicalist din Dolj va participa astazi la mitingul de doua ore organizat de Federatia Sindicatelor SANITAS din România in fata Ministerului Sanatatii. In cadrul sedintei de martea trecuta, liderii doljeni ai SANITAS l-au desemnat pe Viorel Gavrilescu, presedintele filialei Ordinului Asistentilor Medicali, ca reprezentant la protest din partea sanitarilor doljeni.


Potrivit liderului SANITAS de la Spitalul de Urgenta Craiova, Ion Cotojman, desemnarea unui reprezentant al SANITAS Dolj care sa participe la protest s-a facut, de fapt, in semn de solidaritate cu sindicalistii din intreaga tara. Cadrele medicale medii doljene nu impartasesc problemele colegilor lor din alte judete. „Principalele revendicari ale federatiei sint acordarea in continuare a celor 20 de tichete de masa pentru angajatii din sistemul sanitar, acordarea celui de-al treisprezecelea salariu si a salariilor restante, pentru ca mai exista spitale in tara ai caror angajati isi primesc drepturile banesti cu intirziere. La noi nu este cazul. Primim tichete de masa, ne luam salariul la timp si am primit si cel de-al treisprezecelea salariu, asa ca nu avem de ce sa ne plingem“, a spus Ion Cotojman.


Acesta a mai spus ca federatia SANITAS este hotarita sa declanseze greva generala in cazul in care revendicarile sindicalistilor nu vor fi solutionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS