12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarian Giubelan poate fi demis

Marian Giubelan poate fi demis

Seful Serviciului de Coordonare a Asociatiilor de Proprietari din Craiova, Marian Giubelan, a fost din nou „tras de urechi“ saptamina aceasta de viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Marul discordiei a pornit de la o audienta la care raspunsul nu a fost dat in termenul stabilit de Nedelescu. Mai exact, este vorba de cazul craiovencei Ana Chivu, care pe 19 aprilie 2005 s-a prezentat la audientele viceprimarului pentru a-i fi rezolvate problemele pe care le are cu Asociatia nr. 13, de care apartine. Dupa ce si-a spus pasurile, precizind ca a depus numeroase petitii la primarie, in urma carora nu a primit nici un raspuns favorabil, Nedelescu i-a ordonat lui Marian Giubelan sa rezolve problema „urgent“. Acesta din urma a hotarit sa puna in practica dorinta sefului abia pe 11 mai, dupa aproximativ o luna, cind s-a prezentat cu raspunsul. Eficienta intirziata a subalternului l-a suparat pe viceprimar, care a decis dupa o saptamina sa ii intocmeasca un referat. Dupa ce prima etapa a fost dusa la capat, a urmat contrasemnarea actului de primarul Antonie Solomon, care a fost de acord cu inaintarea catre Comisia de disciplina din cadrul primariei, care dupa analizarea dosarului va decide masurile care trebuie luate impotriva lui Giubelan.


Giubelan a fost avertizat si anul trecut


Ana Chivu avea un debit la intretinere de 33 de milioane de lei, la care se adaugau 11 milioane de lei, penalitati ilegale, dupa cum sustinea aceasta. Femeia cerea esalonarea si scutirea de la plata penalitatilor, dar si solutionarea tuturor problemelor legate de asociatie. In acest scop a depus mai multe petitii la registratura primariei, care au fost repartizate catre Giubelan. Asaltat de tot mai multe cereri din partea femeii, seful Serviciului de Coordonare a Asociatiilor de Proprietari i-a raspuns pe 8 mai ca, in conformitate cu art 10, al. 2 din OG 27/2002, petitiile viitoare cu acelasi continut se vor clasa. Nu in aceeasi situatie se incadreaza insa si audientele. De mentionat ca nu este stipulat un termen legal in care se pot oferi raspunsuri la problemele prezentate in cadrul audientelor, de obicei, in cazul lui Gheorghe Nedelescu, perioada de solutionare fiind de maximum zece zile. Marian Giubelan nu este insa la prima abatere de acest gen, prima nota de serviciu fiind intocmita de acelasi viceprimar anul trecut. Atunci era avertizat ca nu a respectat termenul legal de rezolvare a doua audiente, iar nota de serviciu reprezenta un ultim avertisment.


Conform Legii 188/1999, printre sanctiunile disciplinare care sint la dispozitia comisiei in acest caz se numara diminuarea drepturilor salariale cu 5% sau 10% pe o perioada care poate varia intre o luna si trei luni, trecerea intr-o functie inferioara, pe o perioada de 6-12 luni, cu diminuarea corespunzatoare a salariului sau chiar destituirea din functie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS