15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate50 de ace spinale cu probleme, de la principalul furnizor de materiale sanitare

50 de ace spinale cu probleme, de la principalul furnizor de materiale sanitare

Acele spinale infectate, livrate de mai multe firme in spitalele din România, nu au fost inca depistate in totalitate si scoase din uz. In fiecare spital insa, s-au facut sedinte, s-au luat masuri, totul pentru ca pericolul infectarii cu meningita sa fie indepartat.


La Spitalul Judetean Slatina, in urma avertizarii primite de la Directia de Sanatate Publica, s-au scos din uz 50 de ace spinale. Acestea faceau parte din cele 400 de ace furnizate de firma Pansiprod, firma care a fost exclusa, oficial, alaturi de alte 11, de Ministerul Sanatatii, de la licitatiile pentru livrarea in spitale a materialelor sanitare.


„In Spitalul Judetean am identificat 50 de ace spinale care faceau parte din lotul cu risc de infectie. Spre norocul nostru, nici unul dintre ele nu a ajuns la bolnavi, pentru ca pe sectii s-au folosit ace din cota pe luna aprilie, iar acestea, majoritatea, se aflau inca in magazie. Este posibil ca in zilele urmatoare sa mai fie depistate 10 – 15 ace din acest lot, asistentii-sefi fiind avertizati asupra pericolului pe care il reprezinta“, a declarat directorul de ingrijiri medicale, Petre Staicu.


Firma Pansiprod, care a livrat acele cu probleme, este principalul furnizor de materiale sanitare al Spitalului Judetean, aducind in spital aproape 80% din materiale. Problemele au aparut inca de la cistigarea licitatiei din noiembrie 2004. Cantitatile pentru care firma a licitat nu existau in stoc si au trecut citeva saptamini pina s-a putut onora o parte din comenzi. De asemenea, cea mai mare parte din materialele refuzate, in toata aceasta perioada, pentru ca nu corespundeau calitativ, apartin tot acestei firme.


Avind in vedere ca Ministerul Sanatatii a solicitat neincheierea contractelor privind furnizarea de materiale sanitare cu 12 firme, printre care si Pansiprod, si ca intre data cistigarii licitatiei, de catre alta firma, si momentul livrarii trec alte 15 zile, pentru Spitalul Judetean din Slatina nu se prevad zile tocmai linistite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS