21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumentarul „Crivelnic - minastirea cu mai multe taine“ va participa la Festivalul „Lumina din lumina“

Documentarul „Crivelnic – minastirea cu mai multe taine“ va participa la Festivalul „Lumina din lumina“

Filmul documentar „Crivelnic – minastirea cu mai multe taine“ va participa, la sfirsitul acestei saptamini, la a 12-a editie a Festivalului „Lumina din lumina“, un concurs de filme cu tematica religioasa, desfasurat la Curtea de Arges. Filmul a fost realizat anul trecut, in luna august, in cadrul unui proiect despre Sfintul Nicodim de la Tismana, si prezinta un sit arheologic monahal situat in nordul judetului Mehedinti, in satul Firizu, din comuna Ilovat. Este vorba de ruinele Minastirii Crivelnic, al carei ctitor pare sa fie Sfintul Nicodim de la Tismana. Acesta, in periplul sau in cautarea locului unde sa inalte o minastire cu Hramul Maicii Domnului, a fost indrumat spre acest loc de un vis avut pe cind se afla la Muntele Athos.


Pentru a satisface cerintele organizatorilor Festivalului „Lumina din lumina“, documentarul va intra in concurs cu o varianta mai scurta cu sase minute decit cea initiala. Documentarul a fost premiat cu o mentiune speciala la festivalul de film pentru producatori independenti SIMFEST de la Simeria. Printre membrii juriului Festivalului „Lumina din Lumina“ se numara PS Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului, precum si redactorii Departamentului „Viata Spirituala“ din cadrul Televiziunii Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS