8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Spitalele nu vor ramine fara furnizori de medicamente


In judetul Dolj nu exista pericolul sistarii livrarilor de medicamente catre spitale, a declarat ieri purtatorul de cuvint al CAS Dolj, Daniela Gheorghe, referindu-se la ultimele avertismente lansate prin intermediul mass-media de Asociatia Nationala a Furnizorilor de Medicamente. In prezent, potrivit datelor furnizate de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, datoriile spitalelor se ridica la 73,3 miliarde de lei, din care 72,4 miliarde sint ale Spitalului de Urgenta Craiova. „Spitalul de Urgenta Craiova realizeaza platile conform graficului, la 180 de zile. Alte unitati sanitare cu paturi care mai au datorii neachitate din 2003 – 2004 sint cele din Filiasi, Bailesti si Dabuleni, insa acestea inregistreaza datorii sub 500 de milioane de lei. Asadar, nu exista, cel putin deocamdata, pericolul sistarii aprovizionarii cu medicamente la spitalele din judet“, a mentionat Daniela Gheorghe.


Absolventii de scoli profesionale si de liceu, atentionati pentru a nu pierde somajul


Absolventii de scoli de arta si meserii (scoli profesionale – n.r.) si cei de liceu trebuie sa se inscrie la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj, in termen de 60 de zile de la terminarea studiilor. Cerasela Cremene, din cadrul ISJ Dolj, care se ocupa de aceste probleme, spune ca, in situatia in care absolventii nu figureaza la AJOFM Dolj, nu vor mai putea beneficia de somaj, in cazul in care nu isi gasesc loc de munca sau nu promoveaza examenul de admitere la un institut de invatamint superior.


Liceul de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova are statut de scoala europeana


Liceul de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova a primit recent titlul de scoala europeana, fiind cea de-a treia unitate de invatamint din Craiova care primeste acest statut, dupa Colegiul National „Carol I“ si Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“. Din judetul Dolj, 22 de scoli au inaintat dosarele pentru a intra in posesia acestui mult rivnit statut, insa numai Liceul de Arta a reusit sa-l obtina, clasindu-se pe locul III ca punctaj din cele 190 de unitati scolare, la nivel national.


Gara din Tirgu Jiu va fi iluminata de la reteaua publica


Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, va propune consiliului local sa aprobe preluarea iluminatului garii. Acesta este nemultumit de faptul ca, de aproximativ doua luni, gara nu este iluminata, deoarece SC ELECTRICA a intrerupt energia electrica din cauza datoriilor Regionalei CFR Craiova. „Am incercat sa rezolv aceasta situatie, pentru ca aduce o pata la imaginea orasului Tirgu Jiu. Am discutat cu conducerea ELECTRICA si cu cea a Regionalei CFR Craiova si mi-au promis ca problema va fi rezolvata, dar pina acum nu s-a facut nimic. Ultima solutie va fi sa propun consiliului local preluarea iluminatului garii la reteaua publica“, a spus primarul Florin Circiumaru. Propunerea acestuia va fi analizata in viitoarea sedinta a consiliului local, care se va desfasura pe 30 mai.


Patronii firmelor de confectii – controlati


Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Dolj a initiat, in perioada 9 – 13 mai, o noua campanie de identificare a cazurilor de munca fara forme legale. Cu aceasta ocazie, au fost luati in vizor patronii care practica munca la negru in domeniul confectiilor. „Echipe mixte formate din inspectori in domeniul relatiilor de munca si ai securitatii si sanatatii in munca vor verifica toate societatile care au astfel de profil de activitate in judet. Pina in prezent, au fost controlati 33 de agenti economici, centralizarea urmind sa fie realizata la inceputul saptaminii viitoare. De la inceputul anului, aceasta este cea de-a cincea campanie care urmareste identificarea persoanelor care practica munca la negru. Prima data au fost vizate firmele de GPL, urmind cele de constructii, cele care plaseaza forta de munca in strainatate, iar apoi s-a ajuns la unitatile de invatamint“, a precizat Dinu Dracea, inspector-sef la ITM Dolj.


Simpozion interjudetean al profesorilor de religie


Mitropolia Olteniei, prin Biroul Invatamint, Fundatia „Cuvintul care zideste“, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ din Craiova organizeaza astazi, de la ora 17.00, la sediul liceului amintit, simpozionul anual al profesorilor de religie. Simpozionul se va desfasura sub egida „Credinta si cultura“. „Problemele dezbatute vor fi extrem de interesante si presupun o analiza a temelor: Profesorul de religie, mediator intre biserica, scoala si familie; Profesorul de religie si actul filantropic; Influenta mass-media asupra personalitatii copilului si Ecoteologie prin ora de religie“, a mentionat preot dr. Ion Resceanu, din cadrul Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS