19.4 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Aquaproiect a fost subcontractata pentru WATMAN

Aquaproiect a fost subcontractata pentru WATMAN

Surse din societatea Aquaproiect, apropiate proiectului WATMAN, au declarat, sub protectia anonimatului, ca firma americana care a cistigat licitatia pentru studiul de fezabilitate a subcontractat societatea Aquaproiect. Numele firmei românesti a fost asociat, in ultima perioada, cu cel al fostului ministru al apelor, Aurel Constantin Ilie, a carui sotie, Leontina Ilie, este actionar majoritar, sau cu Ion Vrinceanu, unul dintre partenerii de afaceri ai controversatului Corneliu Iacobov. Despre Aquaproiect s-a mai spus ca a primit majoritatea contractelor care vizau protectia de inundatii, fiind unul dintre vinovatii aratati cu degetul imediat de autoritati pentru dezastrul din judetul Timis. Aquaproiect detine prima clasa de certificare in domeniul gospodaririi apelor, fapt care ii permite sa deruleze proiecte mai mari de un milion de euro, conform unei ordonante semnate de… fostul ministru al apelor, Constantin Ilie.


Conform sursei citate, licitatia pentru accesul la fondurile USAID pentru studiul de fezabilitate in proiectul WATMAN s-a tinut in Statele Unite. Cistigatoare a acestei licitatii a fost firma americana Burgess & Niple, care apare, de altfel, si pe site-ul Administratiei Nationale Apele Române (ANAR) drept contractant principal, alaturi de o alta societate din SUA, Chemonics International.


WATMAN are ca scop monitorizarea barajelor, iar in cadrul acestui proiect, studiul de fezabilitate este aproape incheiat. Aquaproiect si-ar fi depus deja partea pentru care a fost contractata, conform sursei, iar Burgess & Niple mai are de executat unele lucrari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Auto / Marea Britanie şi Austria vor organiza câte...

Austria şi Marea Britanie vor găzdui câte două Marii Premii, fără spectatori, conform calendarului revizuit al Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta...

S-a inaugurat noul sediu al DEF a Primăriei Râmnicu...

Noul sediu al Direcţiei Economico-Financiare a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea în spaţiul obţinut suplimentar în urma reabilitării Arenelor ”Traian” a fost inaugurat...