Acasă Actualitate Fostul director al RAT Craiova, cercetat penal pentru abuz in serviciu

Fostul director al RAT Craiova, cercetat penal pentru abuz in serviciu

-

Dosarul lui Iulian Ocroteala, pe masa ofiterilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Dolj


Fostul director general al Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, Iulian Ocroteala, este cercetat de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj pentru abuz in serviciu. In prezent, dosarul penal (146/p/2005) al lui Ocroteala este in lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Dolj, urmind ca rezultatele cercetarilor sa fie puse la dispozitia procurorilor. Politistii ancheteaza mai multe aspecte legate de activitatea lui Iulian Ocroteala din timpul in care acesta a fost director general la RAT Craiova. O parte dintre acestea au fost sesizate si de presa la vremea respectiva.


Potrivit celor declarate de viceprimarul craiovean Sorin Iordache, in ultimele doua saptamini politia economica din cadrul IJP a cerut primariei procesele-verbale ale actelor de control intocmite in urma verificarilor pe care serviciul de audit le-a efectuat in ultimul an la RAT. Printre cele semnalate numai in ultimul an mentionam: achizitionarea fara licitatie publica a motorinei, ale carei costuri anuale au fost estimate la 40 de miliarde de lei, incheierea, fara licitatie, a unui contract de asigurari cu societatea ASIROM SA, precum si vinzarea ca fier vechi, la preturi derizorii, a 29 de autobuze din parcul auto, la care s-ar adauga, se pare, si citeva garnituri de tramvai. Actualul director general al RAT Craiova, Virgil Boboc, a declarat ca Iulian Ocroteala nu a mai venit la serviciu dupa ce a fost destituit din functie de consiliul local, in martie 2005. „Domnul Ocroteala este in concediu medical. Cind a plecat, a spus ca nu se va mai intoarce sa lucreze la regie. De altfel, nici nu se mai afla in noua schema de personal“, a precizat Virgil Boboc.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...