Craiovenii pot sesiza, incepind de ieri, la numarul de telefon 422.733 sau 984, zonele in care exista ciini comunitari agresivi. La solicitarea cetatenilor, acestia vor fi prinsi de lucratorii de la Serviciul de ecarisaj si omoriti la stabilimentul de la Facai. Aceasta deoarece autoritatile au instituit carantina in oras dupa ce au descoperit recent un caz de turbare la o pisica.


Pentru a evita riscul imbolnavirii, in aceasta perioada, posesorii de ciini si pisici sint obligati sa se prezinte cu animalele la medicul veterinar, pentru a fi vaccinate antirabic, in caz ca acest vaccin a fost facut cu mai mult de un an in urma. Ciinii vagabonzi vor fi transportati in stabilimentul special amenajat in cartierul Facai, unde vor fi tinuti sub supraveghere 15 zile. Ulterior, animalele vor fi omorite daca nu sint revendicate de persoane care sa se angajeze ca le fac carnet de sanatate si vaccinul antirabic. Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare, constituirea unui comandament antiepizootic, care va monitoriza in perioada de carantina operatiunea de vaccinare a ciinilor si pisicilor din oras.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.