22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii din Piata Chiriac isi fac bagajele

Comerciantii din Piata Chiriac isi fac bagajele

Vicele Iordache vrea sa investeasca un miliard de lei pentru reamenajarea pietei


In urma numeroaselor sesizari venite din partea craiovenilor, viceprimarul Sorin Iordache a decis ca de saptamina viitoare sa fie urgentate actiunile de reorganizare a Pietei Chiriac. Primii care vor suporta pe propria piele schimbarile sint comerciantii rusi care vindeau diverse produse in piata, acestora oferindu-li-se ca alternativa citeva spatii in Tirgul Romanesti.


„Desi le-am spus ca nu trebuie sa plece de tot, ei au refuzat sa se mute. Din cite am inteles ar avea probleme cu pasapoartele, unora expirindu-le viza. In aceasta situatie nu au decit sa faca ce vor. Chiar luni seara am trecut pe acolo pentru a vedea cum sta situatia. In urma rugamintilor lor, am decis sa aminam actiunea pina luni, pentru a le da ragaz sa scape de marfa“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache.


Un cumparator nemultumit a facut o sesizare si la sediul redactiei, reclamind modul suspect de vinzare a produselor, dar si starea deplorabila a chioscurilor existente aici. „Aceasta piata este cea mai urita din oras. Toate magazinele existente acolo au un aspect ingrozitor. Laptele adus in zilele de miercuri, simbata si duminica se vinde pe mese improvizate. Politia comunitara care asigura paza ar trebui sa verifice si modul in care se incaseaza taxele. Mai exista acolo si tot felul de bisnitari care string cutiile de la magazine si le vind comerciantilor de pui cu 40.000 de lei bucata“, ne-a scris un craiovean nemultumit.


Din iunie 2004, pentru reorganizarea pietelor s-au cheltuit 8,5 miliarde de lei, de la bugetul Administratiei Pietelor si Tirgurilor (APT) Craiova, care este in regim de autofinantare. Cei mai multi bani au fost insa utilizati pentru amenajarea Pietei Centrale, respectiv 3,3 miliarde de lei, fiind urmata de cea din cartierul Brazda lui Novac, de la Complexul Vechi, cu doua miliarde de lei. Anul acesta se vor face ceva investitii si in Piata Chiriac, amenajindu-se platforma pentru animale, care a costat un miliard de lei. In planurile viceprimarului sint incluse demolarea tuturor chioscurilor vechi si instalarea de boxe pentru vinzarea fructelor si legumelor. Cele 50 de boxe vor ocupa fiecare 15 metri patrati, construirea lor urmind sa fie facuta cu angajatii APT Craiova, cu un miliard de lei.


Tot saptamina aceasta va fi instalata in functie noua contabila sefa a administratiei, de altfel singura care s-a prezentat la concurs. Dina Popa a detinut functie de conducere la unul dintre spitalele din Craiova. Conform noii organigrame, aceasta are in subordine activitatea de incasare a taxelor, fiind direct raspunzatoare de vinzatorii din piete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS