Acasă Actualitate Barbu: „E suficienta apa pentru toti agentii economici cu motopompe“

Barbu: „E suficienta apa pentru toti agentii economici cu motopompe“

-

„Este suficienta apa de scos din zona pentru toti agentii economici din România care ne pot ajuta“. Aceasta declaratie apartine ministrului mediului, Sulfina Barbu, care, in acelasi timp, o tine una si buna ca motopompele aduse din Ungaria sint foarte performante.


De asemenea, ea sustine in continuare ca nici un agent economic din tara nu a venit cu „oferta“ de a amplasa motopompe in zonele inundate din judetul Timis: „Abia astazi (ieri – n.r.), la ora 10.28, o societate din Onesti a venit cu o oferta de motopompe, dar cu o capacitate de zece ori mai mica decit cele unguresti“. Intrebata de unde stie ca statiile de pompare mobile aduse din Ungaria au o capacitate de zece ori mai mare decit cele de la Aversa, Barbu a raspuns simplu „specialistii stiu“, aici, ea a fost „completata“ de Simona Hodos, purtatoarea de cuvint a ministerului: „Nu lucram ca timpitii. Aveti tara pe care o meritati“. La rindul sau, secretarul de stat Lucia Varga a precizat ca, in viitor, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) intentioneaza sa se doteze cu motopompe asemanatoare cu cele unguresti: „Acum nu avem timp pentru achizitii, pentru licitatii, pentru instruirea personalului… Oricum, in prezent, daca exista agenti economici care ne pot ajuta, pot face acest lucru“. Ea a adaugat ca pina pe 15 iunie noile planuri de aparare impotriva inundatiilor vor fi facute.


Sulfina Barbu nu stie cit va costa exploatarea sistemului de motopompe adus din Ungaria: „Deocamdata s-au scos de la rezervele statului 150 de tone de motorina“. In ceea ce priveste declaratiile date luni de vicepremierul Gheorghe Seculici, ea a precizat ca probabil acesta nu a avut toate informatiile sau le-a avut „trunchiate“. Pe de alta parte, Barbu este decisa sa nu paraseasca scaunul ministerial nici macar dupa aceste scandaluri: „Imi dau demisia cind consider ca am gresit sau ca problemele ma depasesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...