11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarbu: „E suficienta apa pentru toti agentii economici cu motopompe“

Barbu: „E suficienta apa pentru toti agentii economici cu motopompe“

„Este suficienta apa de scos din zona pentru toti agentii economici din România care ne pot ajuta“. Aceasta declaratie apartine ministrului mediului, Sulfina Barbu, care, in acelasi timp, o tine una si buna ca motopompele aduse din Ungaria sint foarte performante.


De asemenea, ea sustine in continuare ca nici un agent economic din tara nu a venit cu „oferta“ de a amplasa motopompe in zonele inundate din judetul Timis: „Abia astazi (ieri – n.r.), la ora 10.28, o societate din Onesti a venit cu o oferta de motopompe, dar cu o capacitate de zece ori mai mica decit cele unguresti“. Intrebata de unde stie ca statiile de pompare mobile aduse din Ungaria au o capacitate de zece ori mai mare decit cele de la Aversa, Barbu a raspuns simplu „specialistii stiu“, aici, ea a fost „completata“ de Simona Hodos, purtatoarea de cuvint a ministerului: „Nu lucram ca timpitii. Aveti tara pe care o meritati“. La rindul sau, secretarul de stat Lucia Varga a precizat ca, in viitor, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) intentioneaza sa se doteze cu motopompe asemanatoare cu cele unguresti: „Acum nu avem timp pentru achizitii, pentru licitatii, pentru instruirea personalului… Oricum, in prezent, daca exista agenti economici care ne pot ajuta, pot face acest lucru“. Ea a adaugat ca pina pe 15 iunie noile planuri de aparare impotriva inundatiilor vor fi facute.


Sulfina Barbu nu stie cit va costa exploatarea sistemului de motopompe adus din Ungaria: „Deocamdata s-au scos de la rezervele statului 150 de tone de motorina“. In ceea ce priveste declaratiile date luni de vicepremierul Gheorghe Seculici, ea a precizat ca probabil acesta nu a avut toate informatiile sau le-a avut „trunchiate“. Pe de alta parte, Barbu este decisa sa nu paraseasca scaunul ministerial nici macar dupa aceste scandaluri: „Imi dau demisia cind consider ca am gresit sau ca problemele ma depasesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU