5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile craiovene au lansat campania „Vreau un oras curat“

Autoritatile craiovene au lansat campania „Vreau un oras curat“

Asociatiile de proprietari vor fi amendate pentru mizeria din jurul blocurilor


Dezinteresul craiovenilor in ceea ce priveste efectuarea curateniei in zonele verzi din jurul blocurilor i-a facut pe consilierii municipali sa se gindeasca la posibilitatea ca aceste spatii sa fie salubrizate de oamenii primariei. Problema o reprezinta insa costurile acestei operatiuni, avind in vedere ca este vorba de o suprafata de peste 400 de hectare, potrivit primarului Antonie Solomon.


„Sint 400 de hectare de zone verzi in jurul blocurilor. Trebuie sa hotarim ce vom face in continuare cu ele. Le pastram la primarie sau le dam in administrare asociatiilor de proprietari“, a afirmat Solomon. Ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare a CL, consilierii au venit cu tot felul de idei. „Nu putem sa lasam 400 de hectare unora pe care nu-i intereseaza. Eu propun sa calculam cit ne costa intretinerea lor si sa stabilim o taxa de curatenie pe care s-o plateasca asociatiile“, a spus consilierul Nicolae Marinescu.


„A institui o taxa mi se pare grav. Si asa, oamenii platesc destule taxe si impozite“, a replicat, la rindul sau, consilierul Radu Theodor. Pina la urma, din discutii a reiesit ca municipalitatea nu poate efectua singura curatenia in aceste zone verzi si nici nu poate obliga cetatenii sa plateasca o taxa suplimentara pentru curatenia din jurul blocurilor. In consecinta, obligatia efectuarii curateniei revine tot asociatiilor de proprietari. „Am aplicat amenzi si vom aplica in continuare“, a concluzionat viceprimarul Gheorghe Nedelescu, referitor la asociatiile care nu mentin curatenia in spatiile verzi din jurul blocurilor.


Municipalitatea chiar a declansat o campanie sub genericul „Vreau un oras curat“, pentru care a apelat la o firma profesionista in publicitate. In perioada urmatoare, panourile publicitare din oras vor fi impinzite de sloganul lansat de autoritati, lansindu-se in acelasi timp si un spot tv in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS