Acasă Actualitate Ciobotea, executat silit

Ciobotea, executat silit

-

Secretarul general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, a fost executat silit si i s-a pus poprire pe salariu, pentru a plati cheltuielile de judecata intr-un proces de calomnie pe care tot el l-a intentat lui Mihai Stancu, fost consilier craiovean, actualmente seful unei asociatii de lupta impotriva coruptiei si abuzurilor.


In urma cu doi ani, in direct la un post local de televiziune, Mihai Stancu l-a acuzat pe Ionel Ciobotea de derularea unor afaceri dubioase, catalogindu-l pe secretarul general drept „escroc“, „tepar“ si „natarau“. In consecinta, Ciobotea l-a dat in judecata pe Stancu, cerindu-i daune morale de 250 de milioane de lei. Fiindu-i respinsa actiunea, acesta a facut recurs la Tribunalul Dolj, cerind condamnarea lui Mihai Stancu pentru calomnie. A urmat stramutarea procesului la sectia penala a Tribunalului Botosani, unde, din nou, Ionel Ciobotea a pierdut. De aceasta data, instanta si-a motivat decizia prin aceea ca „inculpatul nu a facut decit sa informeze opinia publica“ de existenta unor litigii intre Ciobotea si alte persoane pe baza unor hotariri judecatoresti.


Ciobotea nu stia diferenta intre insulta si calomnie


In consecinta, instanta de recurs a retinut ca „afirmatiile ca cele intitulate de escroc, tepar, natarau nu indeplinesc elementele constitutive ale infractiunii de calomnie sub aspectul determinarii, ci eventual al infractiunii de insulta, prevazute de art.205 Cod Penal, cu care instanta nu este investita, iar cele referitoare la fapte de inselatorie, chiar daca au fost proferate de inculpat in cadrul emisiunii, nu au fost savirsite cu intentia de a discredita, ci cu intentia de a informa opinia publica despre anumite situatii, ce izvorasc de altfel din hotaririle judecatoresti de la dosar“. Cu alte cuvinte, Ciobotea il daduse pe Stancu in judecata pentru calomnie, cind putea sa-l acuze cel mult de insulta. In consecinta, pe 20 aprilie 2004, Tribunalul Botosani a respins recursul formulat de Ionel Ciobotea si l-a obligat sa-i plateasca inculpatului ceva mai mult de 1.000 de dolari, adica aproape 34 de milioane de lei. In urma cu doua luni, Mihai Stancu a investit hotarirea judecatoreasca cu titlu executoriu, iar prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a dispus poprire pe salariul lui Ciobotea pina la plata cheltuielilor de judecata. „Este vorba despre o hotarire judecatoreasca, ce sa facem? Sa negociem cu el?“, a declarat Nicolae Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...