10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiesele auto second hand vor fi vindute din nou in Tirgul Romanesti din Craiova

Piesele auto second hand vor fi vindute din nou in Tirgul Romanesti din Craiova

Doar 20 de comercianti vor fi inclusi in noul sistem


Autoritatile locale promiteau, in urma cu doua saptamini, ca nu se vor mai vinde piese auto second hand in Tirgul Romanesti din Craiova, iar joi au revenit partial asupra deciziei luate. Amenintati cu greva de peste 100 de comercianti, reprezentantii municipalitatii au hotarit sa permita citorva sa isi continue activitatea. Miercuri, o delegatie din partea vinzatorilor din tirg s-a prezentat la primarie pentru a negocia hotarirea de a le fi desfiintate afacerile.


„Noi vrem sa vorbim cu Solomon, pentru ca el nu cred ca stie ce fac Calinoiu (Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor si Tirgurilor Craiova – n.r.) si viceprimarul Iordache. Cind va afla, sigur nu va fi de acord, pentru ca el, ca primar, trebuie sa aiba grija de noi, nu sa ne lase sa murim de foame. In cazul in care nu vor sa ne permita sa ne facem afacerile in liniste, vom veni aproape 100, din tot judetul, ca sa facem greva. Au zis ca nu e legal sa mai vindem pentru ca o parte dintre piese sint furate. Noi nu avem nimic impotriva ca pentru toata marfa sa ne ceara documentele de provenienta, astfel vor disparea si bisnitarii dintre noi. Dar nu este corect ca aceia care traim de pe urma afacerilor de acolo sa ajungem pe drumuri“, a spus Ilie Tache.


Desi oamenii au insistat citeva ore sa discute cu primarul, Solomon nu si-a gasit timp sa-i primeasca. Acestia au fost nevoiti sa apeleze tot la viceprimarul Sorin Iordache, cel care hotarise anterior sa instituie ordine in tirg. In urma cu citva timp, acesta preciza ca nu este posibil sa se ajunga la nici un compromis si ca activitatea celor de acolo afecteaza siguranta cumparatorilor. Saptamina aceasta insa, dupa mai multe discutii desfasurate la primarie, Iordache si comerciantii au reusit sa ajunga la un acord.


Comerciantii vor fi atent supravegheati


Incepind de saptamina viitoare, activitatea comerciantilor va fi strict supravegheata. Doar 20 dintre ei vor avea dreptul sa incheie contracte cu Administratia Pietelor si Tirgurilor Craiova si sa plateasca o anumita taxa pentru masutele inchiriate. Aceasta va fi stabilita in functie de suprafata ocupata, beneficiarilor fiindu-le interzisa extinderea fara o autorizare prealabila.


„De saptamina viitoare, doar 20 de masute vor fi ocupate, pentru ca atitea avem la dispozitie. Pentru a reglementa situatia am trimis deja o instiintare lui Calinoiu pentru a propune un proiect la sedinta consiliului local. Cei care vor depune primii cereri vor fi cei care se vor instala la masute. Dezmembrarea masinilor va fi insa interzisa. Cei care vor fi prinsi vor fi trasi la raspundere. Eu le-am propus celor care au venit la mine sa isi construiasca magazine in care sa vinda piese noi cu certificate de garantie si tot ce trebuie, insa au refuzat. Noi nu sintem obligati sa ii ocrotim pe ei. Unii nici nu sint din Craiova“, a mentionat Iordache.


Ramine de vazut insa cum vor reactiona ceilalti comercianti care nu vor pune mina pe o masuta pentru a vinde in continuare piese la mina a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS