11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeful Consiliului Judetean Gorj scoate bani de la saltea ca sa isi termine vila

Seful Consiliului Judetean Gorj scoate bani de la saltea ca sa isi termine vila

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, si-a desfiintat contul de 600 de milioane de lei deschis la trezorerie, pentru a putea finaliza lucrarile la casa de stramutat pe care o are in cartierul Primaverii


Lucrarile la vila de stramutat a lui Ion Calinoiu vor fi reluate dupa ce o buna perioada de timp au fost sistate. Intrucit SC ROVIMCON, firma care a efectuat pina in prezent o mare parte din lucrari, a incheiat contractul cu Exploatarea Miniera Jilt, restul lucrarilor va trebui sa fie suportate din buzunarul propriu de Ion Calinoiu. In acest scop, presedintele Consiliului Judetean Gorj si-a desfiintat contul de peste 600 de milioane de lei pe care il avea deschis la Trezorerie. Fostul subaltern al lui Nicolae Mischie nu stie daca aceasta suma este suficienta pentru finisaje si incheierea lucrarilor, insa a precizat, in gluma, ca isi va muta noaptea mobila in noua casa, pentru a se feri de ziaristi. Intentia lui Calinoiu ascunde insa si o parte serioasa, intrucit pe numele sefului CJ Gorj a fost deschis inca de anul trecut un dosar penal. Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj incearca sa afle daca Ion Calinoiu a construit legal casa de stramutat. Ancheta s-a impotmolit in faza de realizare a expertizei tehnice, dupa cum au declarat surse din cadrul conducerii Parchetului Judetean Gorj.


O poveste de succes – miliardar peste noapte


Modul in care Ion Calinoiu a ajuns sa detina o vila in cartierul bogatilor din Tirgu Jiu constituie o adevarata poveste de succes. Mai intii, seful CJ Gorj si-a achizitionat un teren in Primaverii, in suprafata de 2.000 de metri patrati. In prezent, terenul valoreaza peste 800 de milioane de lei. Ulterior, a achizitionat doua case modeste in localitatea Slivilesti. Acestea urma sa fie demolate, iar proprietarul, despagubit.


Dupa negocieri cu proprietarul caselor, acestea au fost achizitionate cu suma de 80 de milioane de lei. De la aceasta suma s-a ajuns in final, dupa discutii cu conducerea EM Jilt, la fabulosul pret de 2,3 miliarde de lei, bani care au fost investiti in actuala vila din cartierul de lux din Tirgu Jiu. Ion Calinoiu sustine ca a lucrat legal, insa a evitat mereu sa precizeze cum a aflat despre acest chilipir, care l-a facut miliardar peste noapte.


„Partea care trebuia sa fie realizata de firma cu care exploatarea miniera a avut contract este gata. A trebuit sa imi desfiintez contul de la Trezorerie, in care aveam 600 de milioane de lei. Am cumparat, intr-adevar, doua case cu 80 de milioane de lei si am negociat pina la 2,3 miliarde. Suprafata construita este aceeasi, 178 de metri patrati. Terenul il aveam. Casa are un living, trei camere si un pod. Etaj nu are, ci doar un pod – nu stiu ce o sa fac acolo. O sa continuu lucrarile, dar nu stiu cu ce firma“, a declarat Ion Calinoiu, presedintele CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS