8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii gorjeni de la sate, dotati cu biciclete

Politistii gorjeni de la sate, dotati cu biciclete

Politistii gorjeni din mediul rural au la dispozitie, incepind de ieri, biciclete care vor fi folosite pentru a le veni de hac hotilor si pentru a pastra linistea si ordinea in sate si comune.


Inspectoratul General al Politiei Române a avut initiativa de a dota cu biciclete politistii din mediul rural, masura fiind luata si pentru a imbunatati mijloacele logistice ale angajatilor de la Ordine Publica.


Unul dintre primele judete care a beneficiat de noile mijloace de locomotie este Gorjul, care a primit 63 de biciclete, una pentru fiecare post de politie comunal si doua pentru pentru birourile de politie din Matasari si Stoina. Bicicletele sint dotate cu: schimbator japonez de viteze, jante duble, far cu dinam, geanta pentru acte, lant antifurt, pompa cauciucuri, trusa scule, semnalizator si stop de frina, sirena, oglinda retrovizoare si altele.


Alegerea tipului de bicicleta a avut in vedere tipurile de misiune, relieful si specificul zonei. Bicicleta va fi utilizata pentru deplasari la scoli, biserici, primarii sau la locuintele oamenilor, dar si pentru a desfasura activitati de investigatie. Potrivit unui comunicat al politiei, initiativa de a-i dota pe agentii de politie de la sate cu biciclete nu trebuie inteleasa ca pe o incercare de substituire a altor mijloace de deplasare. „Politistul pe bicicleta nu va lua locul nici patrulei pedestre, nici auto, ci isi va regasi locul in peisajul Politiei Române. In anumite situatii, deplasarea pe bicicleta se preteaza mult mai bine decit cu alte mijloace de locomotie“, se mentioneaza in comunicatul al IJP Gorj.


Comisarul-sef Constantin Nicolescu, seful Politiei Gorj, a declarat ca „munca politistilor care isi desfasoara activitatea in mediul rural va fi mult usurata prin folosirea bicicletelor. Sint anumite drumuri unde nu se poate face deplasarea cu masina. Noi am primit 63 de biciclete si le-am distribuit posturilor de politie din mediul rural“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU