24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Pitesti din Slatina este asfaltata pe un singur sens

Strada Pitesti din Slatina este asfaltata pe un singur sens

Locuitorii de pe strada Pitesti traiesc un adevarat calvar. De aproximativ doi ani, familiile din zona asteapta ca autoritatile sa finalizeze proiectul de modernizare a strazii. Gropi adinci care se intind pe zeci de metri, tuburi din ciment pentru canalizare inghesuite pe marginea drumului, mlastina care se formeaza dupa fiecare ploaie, zgomotul infernal al utilajelor grele care lucreaza, toate acestea fac viata locuitorilor imposibila.


Lucrarile pentru modernizarea strazii Pitesti, care treneaza de aproape doi ani, se desfasoara lent din cauza ca efectuarea, in cursul anului trecut, a platilor catre firmele care presteaza in zona s-a facut cu intirziere. „De doi ani ni se promite de la primarie ca totul se va termina in curind. Cred ca am dat sute de telefoane la primarie sa le spunem ca lucratorii lor mai mult stau decit muncesc si sa vina sa-i vada. Am crezut ca se vor tine de cuvint, dar inca se lucreaza si nici nu sint semne ca vor termina anul acesta. In unele locuri sint adevarate cratere, de ti-e frica sa intri cu masina, ca nu stii daca mai iesi. Parca nici nu le pasa de noi. Stam fara apa in casa. Au zis ca vor face retea de canalizare si de apa… Aducem apa cu galeti si cu sticle de la vecinii care au fintina in curte. Asta este bataie de joc. A venit Pastele si inca n-au terminat a spus suparat Marin Iliuta, care locuieste in zona. Deoarece fosta administratie a municipiului a organizat o licitatie pentru repararea si modernizarea unei jumatati din strada respectiva, autoritatile locale va trebui sa organizeze o noua licitatie pentru cealalta jumatate a strazii Pitesti.


Strada pe un singur sens


Situatia strazii Pitesti reprezinta o prioritate pe agenda autoritatilor locale. Viceprimarul Slatinei, Gabriel Diaconu, a spus ca lucrurile ar fi fost rezolvate mai repede daca licitatia organizata de fostii diriguitori ai primariei ar fi tinut cont de toate aspectele. „Situatia de pe aceasta strada este destul de delicata. Nici eu nu am mai pomenit ca o strada sa fie reparata doar pe jumatate, iar restul sa fie lasat de izbeliste, asa cum s-a intimplat in acest caz. Licitatia organizata de fosta conducere a primariei a vizat doar modernizarea strazii pe un sens, cu trotuarul aferent. Despre cealalta banda de drum si trotuarul, nici vorba! Din acest motiv, va trebui sa organizam alta licitatie pentru finalizarea lucrarii. Probabil ca o vom organiza spre sfirsitul acestui an sau, cel mai tirziu, la primavara“, a spus Diaconu.


Lucrarile se vor termina pina in luna iulie a acestui an. Investitia, evaluata la aproximativ opt miliarde de lei, bani alocati din bugetul local, este prinsa in planul primariei de dezvoltare a parcurilor de agrement si va avea in vedere atit modernizarea strazii respective, cit si a parcului din zona, ajuns acum intr-o avansata stare de degradare. Toate aleile vor fi pavate, parcul va fi iluminat, se vor monta banci etc. Pina in prezent, s-au turnat pereti din ciment prevazuti cu guri pentru scurgerea apelor pluviale. De citeva zile, se toarna pietris pe trotuarele care vor fi amenajate pe strada Pitesti, iar saptamina viitoare va incepe asfaltarea strazii… pe un singur sens, asa cum a fost prevazut in proiectul initial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS