17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNea Nuta de la Sadova - „proprietar“ de cai si caruta

Nea Nuta de la Sadova – „proprietar“ de cai si caruta

Oameni saraci, cu grave probleme de sanatate, beneficiari ai ajutorului social, au trimis la sediul redactiei Gazeta de Sud reclamatii privind modul in care au fost realizate anchetele sociale de angajatii primariei din comunele in care locuiesc. Oamenii sint extrem de nemultumiti si considera ca au fost nedreptatiti si lipsiti de drepturile banesti cuvenite. Un barbat din comuna Sadova povesteste ca angajatii primariei i-au luat o parte din banii primiti ca ajutor social, deoarece acestia l-ar fi trecut proprietar de cai si caruta. Omul a spus ca este sarac si ca nu are aceste animale, in schimb primarul sustine ca anchetele sint realizate corect, de oameni cu studii superioare, angajati ai primariei, care nu pot gresi.


„Draga redactie, aduc catre voi necazul pe care il am. Starea sanatatii mele este destul de grava, sint cardiac. Sotia mea a suferit un accident si are un traumatism vertebral. Sintem tare necajiti, avem dosar pentru ajutor social la Primaria Sadova. Pe 1 februarie, anul acesta, s-a facut din nou ancheta sociala de catre presedintele comisiei si cei doi functionari din primarie. Doi din membrii comisiei au facut ancheta, au vazut apoi ce detin in curte si au plecat. Pe 25 martie, primaria a inceput sa acorde bani pentru ajutoare sociale. Cind am mers sa imi ridic banii mi s-a spus ca pot primi doar 800.000 de lei. Suparat, am mers sa il intreb pe primarul Jianu Vasile de ce primesc atit de putini bani si l-am rugat sa imi verifice inca o data dosarul. Am ramas uimit, in fisa de ancheta sociala ma trecusera ca fiind proprietarul a doi cai si o caruta. Am rugat atunci pe unul din membrii comisiei, care imi realizase ancheta sociala, domnul Magureanu, sa-mi prezinte si mie registrul pe care il avea cu evidenta anchetei sociale. Mi-a spus atunci, indignat, ca exista numeroase reclamatii, ca multi oameni din sat ar avea animale pe care nu le-au declarat in momentul intocmirii anchetei sociale. L-am rugat atunci sa mearga cu mine acasa sa verifice «averea» pe care o am sau eventual sa ia un politist cu care sa vina in control la toate reclamatiile din sat. Sint sarac lipit pamintului, nu am cai sau alte venituri. Din ajutorul social traiam! L-am intrebat atunci pe presedintele comisiei, domnul Magureanu, cind si daca imi voi recupera banii pierduti din neglijenta si nepasarea lor si a tacut, neputindu-mi oferi un raspuns. Draga redactie, oamenii acestia ruineaza viata altora fara ca macar sa ii intereseze. Va rog pe voi si va intreb, ce putem face?“, a povestit Ionel T. Nuta, in sesizarea trimisa GdS.


GdS: Am luat legatura telefonic cu primarul comunei Sadova, Vasile Jianu, care a declarat ca toate anchetele care se realizeaza in comuna sint corect si amanuntit efectuate: „Domnul Ionel T. Nuta nu are dreptate. Oamenii primariei, care se ocupa cu anchetele sociale, sint obligati sa efectueze amanuntit actele in urma carora se decide acordarea sau nu a ajutoarelor sociale. Ancheta sociala trebuie realizata in curtea omului si nu la colt de strada. In ceea ce il priveste pe domnul Magureanu, acuzat de familia nemultumita de ancheta efectuata, este un om cu studii superioare, nu are cum sa greseasca la intocmirea unui dosar. Daca presedintele comisiei impreuna cu angajatii primariei au trecut ca domnul Nuta are cai si caruta, inseamna ca asa este. Eu, personal, nu am de unde sa stiu aceste amanunte. Daca nu este multumit de ancheta Primariei Sadova sa se adreseze Consiliului Judetean Dolj, sa ceara o noua evaluare“. Reprezentantii Primariei Sadova au precizat ca au in plata 1.187 de ajutoare sociale.


Pina la o noua reevaluare efectuata de consiliul judetean, care sa decida daca familia din Sadova are sau nu cai si caruta, Ionel Nuta ramine cu venitul de 800.000 de lei, din care este nevoit sa supravietuiasca impreuna cu sotia bolnava!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS