12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInca doi secretari de primarii din Olt - sanctionati

Inca doi secretari de primarii din Olt – sanctionati

Corpul de control al Prefecturii Olt a sanctinat inca doi secretari de primarii. Pentru ca au incalcat o serie de prevederi privind atributiile stabilite prin actele normative in vigoare, secretarii Primariilor Cirlogani si Spineni s-au ales cu sanctiuni administrative. Masura aplicata pentru incalcarea indatoririlor corespunzatoare functiei detinute a constat in reducerea salariului.


Acelasi organism a mai sanctionat cu reducerea salariului intre 5% si 20% noua secretari de la Primariile Redea, Corbu, Balteni, Valeni, Stoicanesti, Visina, Gircov, Verguleasa si Icoana. Pina in prezent, cea mai aspra sanctiune i-a fost aplicata secretarului Primariei Icoana, Nicolae Dumitru, care, din cauza gravelor abateri savirsite, a fost schimbat din functie si trecut pe o functie publica de executie. Verificarile in rindul secretarilor din judet s-au desfasurat in cadrul a 32 de primarii.


„De la inceputul anului am hotarit sa inspectam toate cele 111 primarii din judet, deoarece am primit foarte multe reclamatii de la populatie. Ritmul verificarilor decurge lent deoarece problemele sint diverse. Deocamdata, am depistat nereguli la 11 primarii“, a spus secretarul general al Prefecturii Olt, Virgil Panduru. Acesta a precizat ca problemele cele mai mari au fost sesizate in privinta aplicarii Legilor fondului funciar si acordarii ajutoarelor sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS