18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecatorii au respins exceptiile de neconstitutionalitate formulate de avocatii lui Ciobotea

Judecatorii au respins exceptiile de neconstitutionalitate formulate de avocatii lui Ciobotea

In dosarul penal nr. 8009/P/2003 al Tribunalului Dolj, in care figureaza ca inculpat Petre Ciobotea, magistratii din completul de judecata au respins exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de avocatii fostului director general al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Craiova. La termenul din 25 aprilie, avocatii Alexandru Balanescu, din cadrul Baroului Mehedinti, si Vlad Eugen Usatii, din cadrul Baroului Bucuresti, in calitate de aparatori ai lui Ciobotea, au ridicat o inedita exceptie de neconstitutionalitate cu privire la… probele de la dosar. Avocatii au solicitat sa se pronunte Curtea Constitutionala cu privire la „incalcari grave savirsite in cursul cercetarii si urmaririi penale“, in sensul ca s-ar fi dispus arestarea lui Ciobotea in baza unui flagrant „ce nu a existat“, ca suma de bani nu a fost gasita asupra inculpatului, ca banii nu au fost atinsi de acesta, ca perchezitia a fost ilegala, ca inregistrarile audio-video au fost de asemenea ilegale, plus multe alte „ilegalitati grave“, care ar constitui, in opinia lor, exceptii de neconstitutionalitate. Prin incheierea de sedinta, judecatorii Tribunalului Dolj au respins cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu privire la asa-numitele exceptii de neconstitutionalitate, mentionind totodata – pentru a le atrage atentia avocatilor ca nu prea au habar de lege – ca nu sint indeplinite conditiile pentru o asemenea exceptie, in sensul ca nu se poate invoca decit neconstitutionalitatea unei legi sau a unei dispozitii dintr-o lege sau act normativ in vigoare.


Dind un nou termen in acest dosar pentru 9 mai, judecatorii de la Tribunalul Dolj se pregatesc sa se pronunte asupra vinovatiei sau nevinovatiei lui Petre Ciobotea. Asta daca, la viitorul termen, avocatii nu vor gasi un nou motiv sa traga de timp si sa-si tina clientul in continuare in arest preventiv fara o hotarire judecatoreasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS