18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Colegiului National „Carol I“, primii din tara la matematica si teatru

Elevii Colegiului National „Carol I“, primii din tara la matematica si teatru

Elevii Colegiului National (CN) „Carol I“, din Craiova, participanti la olimpiada nationala de matematica, au fost invitati zilele trecute la un baraj pentru constituirea loturilor de juniori si seniori, acestia calificindu-se pentru concursurile internationale. Victor Padureanu, Bogdan Matican, Cristian Talau sint doar citiva dintre elevii care au fost premiati ieri de catre conducerea scolii cu doua milioane de lei fiecare, urmind ca de zilele liceului, pe 20 si 21 mai, sa primeasca alte premii. „Din pacate nu ii putem premia la valoarea pe care o au. Am luat o parte din bani, aproximativ un milion de lei, din banii depusi de comitetul de parinti. Avem nevoie de sponsori care sa investeasca in talentele craiovene, in elevii care ne aduc prestigiu“, a spus Ion Rotaru, profesor al CN „Carol I“.


Alt grup de la CN „Carol I“, format din 11 elevi, a participat, in perioada 23-26 aprilie, la Festivalul de Teatru de la Bacau, unde au concurat trupe din majoritatea oraselor. Trupa de teatru a CN „Carol I“ a fost la a doua participare, anul acesta obtinind premii pentru cea mai buna piesa, cea mai buna regie, cea mai buna actrita in rol principal, dar si in rol secundar. Din trupa de teatru fac parte: Florin Trana, Livia Gavrila, Oana Caramizaru, Catalin Vieru, Ana David, Andra Anuta, Alina Caramizaru, Iulia Demetrescu, George Sfiraiala, Ioana Goganau si Ramona Matei.


„Avem satisfactia ca am concurat cu foarte multe trupe de teatru din Alexandria, Timisoara, Arad, Brasov, Bucuresti, Cimpulung, Iasi, Falticeni, Oradea etc. si am si cistigat numeroase premii. Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal a fost obtinut de Livia Gavrila, iar cel pentru rol secundar de Iulia Demetrescu. Vrem sa multumim in mod special regizorului Alexandru Boureanu, dar si conducerii Casei Armate, pentru ca ne ofera posibilitatea sa ne facem repetitiile. Dorim sa participam si la alte festivaluri nationale, care vor avea loc in Brasov sau Timisoara“, au spus talentatii elevi ai trupei de teatru a CN „Carol I“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS