16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de perechi de incaltaminte, scoase de la comercializare

Sute de perechi de incaltaminte, scoase de la comercializare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt au descoperit, in urma unui control efectuat recent, ca patronii unor magazine in care se vindeau incaltaminte si articole de imbracaminte nu respectau prevederile legale in privinta protectiei consumatorilor.


Inspectorii OJPC au depistat la 14 agenti economici aproximativ 700 de perechi de incaltaminte care nu indeplineau conditiile legale pentru a fi comercializate. Produsele, in valoare de 122 de milioane de lei, au fost retrase de la comercializare, iar patronii au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 32 de milioane de lei. Firmele la care au fost depistate nereguli sint din Slatina, Caracal, Bals, Dobrosloveni si Voineasa.


De asemenea, alti 14 agenti economici din Slatina, Corabia, Caracal si Bals au fost depistati comercializind articole de imbracaminte care nu erau marcate si etichetate corespunzator. Au fost aplicate amenzi care insumeaza 34 de milioane de lei, iar valoarea produselor retrase de pe piata se ridica la 140 de milioane.


Gherghina Rusu, inspector-sef interimar al OJPC Olt, a precizat ca sanctiunile aplicate in urma controalelor sint printre cele mai mari din ultima perioada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS