22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste o jumatate de miliard de lei confiscati de Garda Financiara Olt

Peste o jumatate de miliard de lei confiscati de Garda Financiara Olt

Comisarii Garzii Financiare Olt au incheiat recent verificarile la o firma din Milcov, care desfasura afaceri cu deseurilor reciclabile feroase si neferoase. Pentru abaterile depistate, comercializare de deseuri fara documente financiar-fiscale, lipsa actelor de provenienta pentru deseurile gasite la firma etc.) a fost aplicata, in prima faza, o amenda contraventionala de 50 de milioane de lei. Comisarii financiari au confiscat 556,7 milioane de lei, pe care patronul firmei nu a putut sa o justifice. Avind in vedere gravitatea situatiei, actul de control a fost remis organelor abilitate prin lege sa continue cercetarile penale.


Alt agent economic din Scornicesti, avind ca obiect de activitate exploatarea, gestionarea si comercializarea masei lemnoase, a fost depistat de comisari incalcind prevederile financiar-fiscale. Comisarii au descoperit ca firma a reusit sa sustraga de la plata catre bugetul de stat a circa 236,6 de milioane de lei, bani pe care comisarii i-au identificat drept diferente de impozite si taxe. Pentru deficientele constatate, comisarii l-au amendat pe administratorul firmei cu zece milioane de lei si i-au intocmit dosar penal.


De la inceputul anului, Garda Financiara Olt a formulat sase plingeri penale pentru un prejudiciu total de 725 de milioane de lei. Au fost aplicate 453 de sanctiuni contraventionale in valoare de 3,2 miliarde de lei si s-au efectuat confiscari de 690 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS