12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar sapte dintre cele 28 de fintini publice au apa potabila

Doar sapte dintre cele 28 de fintini publice au apa potabila

In urma prelevarii probelor de apa si efectuarii analizelor de laborator, specialistii Directiei Publice de Sanatate (DSP) Mehedinti au constatat ca apa din majoritatea fintinilor publice din municipiul resedinta de judet nu corespunde din punct de vedere microbiologic si chimic. Dintre cele 28 de fintini publice, reprezentantii DSP au identificat doar sapte a caror apa este buna pentru consum, in cazul acestora nefiind depasita cantitatea admisa de nitrati si lipsind streptococii.


In conformitate cu dispozitiile legale, Directia a informat primaria municipiului despre rezultatele analizelor, reprezentantii acesteia urmind sa ia masurile necesare.


Potrivit medicului Daniela Ulcelusa, din cadrul Compartimentului Igiena Mediului din DSP Mehedinti, neconforme microbiologic sint fintinile din zona sensului giratoriu, de pe strada I.C. Bratianu, fintinile Alunului, Damaica, La Lei si Autoservice din Schela, fintinile din zonele Maternitate, Marinarul, Directia Muncii, Decebal, Banovita, Calea Cernetiului, Flora Sercom, precum si fintinile Artarului, Tineretului si Gura Vaii. Ingrijorator este faptul ca dintre cele cinci fintini existente in Dudasul Schelei, doar una are apa buna pentru consum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS