7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStaicu a „sechestrat“ o parte din mobilierul de lux din Casa Bujorului la abatorul din Podari

Staicu a „sechestrat“ o parte din mobilierul de lux din Casa Bujorului la abatorul din Podari

Potrivit avocatului lui Dinel, aici are sediul Asociatia Crestin Catolic Ortodoxa si Muzeul RSR


Potrivit unui raport de informare al Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Dinel Staicu a carat o parte din mobilierul de lux din Casa Bujorului in incinta fostului abator Podari, refuzind sa il restituie, cu toate ca acesta nu face obiectul litigiului in instanta cu administratia judeteana.


Dinel revendica mobilier de lux stil Ludovic al XVI-lea si argintar spaniol foarte scump in numele Asociatiei Crestin Catolic Ortodoxe din Podari, pe care o patroneaza, sustinind ca ele i se cuvin dupa ce a cumparat drepturile patrimoniale ale urmasilor boierului Barbu Druga, constind in imobilul din strada Bujorului nr.12, fosta vila de protocol pe vremea regimului Ceausescu. La rindul sau, CJ Dolj sustine ca bunurile din interior nu au fost cumparate o data cu drepturile patrimoniale, diferendul aflindu-se pe rolul instantelor de judecata. Acum, oficialii doljeni sustin ca asociatia lui Staicu si-a insusit unele bunuri din imobil pe care refuza sa le restituie, cu toate ca ele nu fac obiectul litigiului. Potrivit unui raport de informare, care va fi prezentat astazi, in cadrul unei sedinte extraordinare a CJ Dolj, bunurile din incinta Casei Bujorului au fost evaluate la suma de 675 de milioane de lei (aici intrind setul de mobila si un argintar stil Ludovic al XVI-lea, precum si argintarul stil Renasterea spaniola).


 


Avocatul lui Dinel: „Ce vor,
sa le caram noi cu taxiul?“


 


O parte dintre bunurile revendicate nu se mai gasesc in imobilul din strada Bujorului nr.12, ele facind subiectul unor corespondente febrile intre cele doua parti aflate in litigiu. In martie 2005, CJ Dolj a trimis catre Asociatia Crestin Catolic Ortodoxa o somatie sa restituie bunurile din inventar pe care Asociatia le-a primit in custodie de la SC MERCUR SA. CJ a primit, la rindul sau, o adresa prin care reprezentantii administratiei judetene erau invitati la sediul Asociatiei, pentru a „vizualiza si inventaria“ bunurile solicitate. Acestea erau in incinta fostului abator de la Podari. Aici, diferendele s-au accentuat. Asociatia lui Staicu este de acord sa restituie doar „o parte“ dintre bunurile care nu sint revendicate si refuza sa restituie obiectele de inventar pentru care se judeca litigiul. Printre acestea, un bar Ludovic sculptat. Tot in informarea cu pricina, se precizeaza ca o parte dintre bunurile preluate de Asociatie de la SC MERCUR SA au disparut, pentru care CJ Dolj va cere despagubiri. Este vorba, printre altele, de citeva mese, o perie de haine, papuci, un incaltator, set de baie, burduf de perna, un tablou, un covoras de baie din plastic, benzi de magnetofon si discuri. De precizat ca Asociatia Crestin Catolic Ortodoxa a pierdut procesul la prima instanta, urmind sa faca recurs, dupa cum a declarat avocatul Bogdan Firuleasa. Cu privire la impartirea bunurilor, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat: „Nu le ridicam pe cele care sint de acord sa ni le restituie, ca sa nu se inteleaga ca ne multumim doar cu acestea. Asteptam sa se termine procesul“. La rindul sau, avocatul Firuleasa a spus: „Ii asteptam de o luna sa vina sa le ia. Sa si le care. Ce vor? Sa le caram noi, cu taxiul? Lucrurile nu sint depozitate in abator. In acea cladire eu stiu ca este sediul Asociatiei, precum si al Complexului RSR“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS